Wat is een user-agent string

Browsers en web crawlers sturen een speciale identificatie, de user-agent string, naar de websites die ze benaderen. Deze user-agent kan gebruikt worden om het antwoord op maat te maken, bijvoorbeeld: wanneer de user-agent string het duidelijk maakt dat de website op een telefoon benaderd wordt dan wordt de mobiele versie van de website geladen. Als de web server software een log bijhoudt van alle bezoekers van de website dan wordt daarin meestal de user-agent string opgeslagen om verschillend verkeer te kunnen identificeren.

Standaard user-agent string

ContentKing stuurt standaard deze user-agent string wanneer we pagina's opvragen:

Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/60.0.3112.113 Safari/537.36 (+https://whatis.contentkingapp.com)

Dit is aan verandering onderhevig, dus controleer deze pagina regelmatig op updates.

De user-agent string veranderen

Je kunt instellen welke user-agent string ContentKing moet gebruiken tijdens het monitoren van jouw website in de Monitoring sectie van de website instellingen.

ContentKing user-agent list

Je kunt een user-agent string uit de lijst selecteren of neem contact met ons op als je een andere user-agent string wil gebruiken.

Standaard user-agents:

• Google Chrome (desktop)
  • Google Chrome (mobile)
  • Googlebot (desktop)
  • Googlebot (mobile)
  • BingBot (desktop)
  • BingBot (mobile)
  • Slurp
  • YandexBot
  • Baiduspider
  • Screaming Frog
  • DuckDuckGo
  • SeznamBot
  • ContentKing