Twee-factor-authenticatie

Twee-factor-authenticatie (2FA) is een extra beveiligingslaag die de beveiliging van je account aanmerkelijk verbetert.

Zodra je 2FA hebt geactiveerd in je ContentKing account, word je gevraagd een eenmalige code in te voeren elke keer dat je inlogt.

Instellen van 2FA

Authenticator app

Wij raden aan de Google Authenticator app te gebruiken voor 2FA in ContentKing, al worden er ook andere authenticator apps ondersteund.

Google Authenticator is verkrijgbaar zowel voor iOS als voor Android.

Download de Google Authenticator app op je mobiel om aan de slag te gaan.

Instellen van 2FA in ContentKing

1. Ga naar AccountJouw profiel, ga naar Two-Factor Authenticatie Bewerken en klik op Stel 2FA in.
  2. Scan de QR code in het pop-up scherm met de Authenticator app op je mobiel.
  3. Vul de 6-cijferige code die is gegenereerd door de Authenticator app, in het veld eronder in.
  4. Het is gelukt! Je account is nu beveiligd. :)

Problemen met het scannen van de QR code?

Als het niet lukt om de QR code te scannen met je mobiel, dan kun je de 6-cijferige code handmatig genereren. Dat doe je zo:

1. Klik in het scherm met de QR code op Heb je problemen met het scannen van de QR-code?
  2. Je ziet dan in het scherm de volgende informatie: Account en Sleutel
  3. In de Authenticator app selecteer je de optie Een geleverde sleutel invoeren en voer vervolgens de Accountnaam en Sleutel in van het ContentKing scherm.
  4. Vul de 6-cijferige code in die door de Authenticator app is gegenereerd in het veld in op het ContentKing scherm.

Inloggen met 2FA

Zodra je 2FA hebt geactiveerd in je account, word je elke keer dat je inlogt, gevraagd om een eenmalige code in te voeren die is gegenereerd door de Authenticator app.

Nadat je je e-mailadres en wachtwoord hebt ingevoerd, zie je het volgende scherm:

Screenshot van de tweede stap bij het inloggen in een ContentKing account met twee-factor-authenticatie

Open de Authenticator app op je mobiele telefoon en voer de code in die is gegenereerd door de app. Zo kom je in je ContentKing account.

Problemen met inloggen?

Hou er rekening mee dat de codes die zijn gegenereerd door de Authenticator app slechts voor korte tijd geldig zijn. Zorg er dus voor dat je een geldige code invoert.

Heb je een geldige verificatiecode ingevoerd en lukt het nog niet om in te loggen op je ContentKing account, neem dan contact op met ons support team. We helpen je graag!