Staging- en testomgevingen

ContentKing is ideaal voor het monitoren van jouw staging- en testomgevingen. Hiermee kan je vergelijkingen maken met de productie-omgeving voordat je groen licht geeft voor een release of migratie.

Normaal gesproken zijn staging- en testomgevingen beschermd tegen alle bezoeken van buitenaf, waaronder zoekmachines.

Als je wil weten waarom je jouw staging-omgeving zou moeten beschermen, of je wil meer weten over verschillende methoden van bescherming, lees dan zeker ons Academy artikel over dit onderwerp.

ContentKing toegang geven tot de staging-omgeving

Afhankelijk van de methode van bescherming die je hanteert, zijn er meerdere manieren om ContentKing toegang te geven tot jouw staging-omgeving.

HTTP authentication

HTTP authentication is de beste manier om jouw staging-omgeving te beschermen. Kijk hier voor meer informatie.

Met ContentKing stel je de HTTP authentication direct in de app, wat betekent dat je ons heel gemakkelijk jouw staging-omgeving laat monitoren.

HTTP authentication instellen in ContentKing

Volg de volgende stappen om de HTTP authentication voor een website in te stellen in ContentKing:

1. Ga naar de Monitoring tab van de Website instellingen
  2. In de rechterbovenhoek van de Geavanceerde instellingen sectie klik je op Bewerken. Vervolgens klik je op configureer naast de Authenticatie instelling.
  3. In het venster dat verschijnt, vul je de Gebruikersnaam en het Wachtwoord in dat ContentKing zal gebruiken om toegang te krijgen tot de website.
  4. Klik op Opslaan.

Andere manieren om ContentKing toegang te geven

Je kan ContentKing ook toegang geven tot jouw staging-omgeving op basis van een unieke ID van onze crawler.

Geef ContentKing toegang op basis van:

Hulp nodig?

Mocht het toch niet lukken om ContentKing toegang te geven tot jouw staging-omgeving, neem dan gerust contact met ons op en dan helpen we je graag op weg.