Met segmenten kun je logische groeperingen van pagina's maken, toegespitst op jouw behoeftes. Deze kun je vervolgens gebruiken om jouw rapportage effectiever te maken en om de auditing suite op maat te maken.

ContentKing bevat standaard al twee segmenten: indexeerbare pagina's en niet-indexeerbare pagina's, maar het staat je volledig vrij om je eigen segmenten te maken op basis van welk filter criterium dan ook.

Segmenten zijn dynamisch

Segmenten zijn dynamisch, wat betekent dat wanneer pagina's aan de onderliggende filter criteria voldoen zij automatisch in het segment geplaatst worden. Vice-versa: pagina's die niet meer aan de filter criteria voldoen worden uit het segment verwijderd.

Bijvoorbeeld, stel dat je een segment voor pagina's in de /blog/ subdirectory genaamd "Blog artikelen" aanmaakt. Telkens wanneer je nu een nieuw blog artikel publiceert dan wordt deze automatisch opgenomen in dit segment.

Suggesties voor segmenten

Je kan helemaal zelf bepalen welke onderliggende filter criteria je wil gebruiken voor segmenten, maar hier wat voorbeelden ter inspiratie:

• Hoofdcategorieën / belangrijkste content
    Misschien een open deur, maar het aanmaken van segmenten rondom je hoofdcategorieën of belangrijkste content is een hele effectieve manier om met segmenten aan de slag te gaan.
  • Recent toegevoegde pagina's
    Filter op "minder dan 7 dagen geleden" in de Gevonden-kolom en maak hier een segment voor aan.
  • High performers
    Koppel met Google Analytics of Google Search Console en filter op pagina's met minimaal X klikken, pageviews of welke andere GA of GSC metric dan ook.
  • Langzame pagina's
    Filter op "meer dan 600ms" in de Paginasnelheid-kolom.

Segmenten aanmaken

Je kan segmenten aanmaken in het Pagina's scherm:

1. Stel de filter criteria in zodat ze overeen komen met de URLs die je wilt segmenteren
  2. Open de blauwe Actieve Filters werkbalk
  3. Klik op de Nieuw segment knop

Nu worden alle pagina's die aan de door jou gedefinieerde filter criteria voldoen in het segment geplaatst. Bovendien wordt elke pagina die in de toekomst aan de criteria voldoet toegevoegd aan het segment.

Segmenten gebruiken voor het filteren

Nu we ons eerste eigen segment hebben aangemaakt kunnen we daarop filteren en hem zelfs combineren met andere segmenten:

1. Open de Segmenten filter
  2. Versleep het nieuw aangemaakt segment van de Segmenten container naar de Inbegrepen in container
  3. Doe hetzelfde met het standaard Indexeerbaar segment

Nu zie je alleen pagina's die zich in beide segmenten bevinden.

Wil je de pagina's zien die zich in één van de segmenten bevinden? Verander dan de EN/OF knop in OF.

Maar wat als je pagina's wil zien die zich in één segment bevinden maar NIET in een ander segment? Eenvoudig: sleep gewoon het segment dat je wilt uitsluiten naar de En niet inbegrepen in container.

Segmenten aanpassen

Je kunt segmenten op elk moment aanpassen op het Pagina's scherm. Klik op Bewerken in de Segmenten kolom en selecteer het segment dat je wilt aanpassen.

Aan de linkerkant van het scherm kun je filter criteria toevoegen of verwijderen en aan de rechterkant kun je de filterwaarden instellen. Helemaal aan de bovenkant vindt je de Bewerken knop. Deze kun je gebruiken om de naam, short code of de kleur van het segment te veranderen. Eenmaal klaar, klik dan op de Wijzigingen opslaan knop!

Segmenten verwijderen

Je kan segmenten verwijderen vanaf hetzelfde scherm als je waar je segmenten bewerkt. Ga dus naar het Pagina's scherm, klik op Segmenten bewerken in de Segmenten kolom en kies het segment dat je wil verwijderen.

Klik nu op de prullenbak knop in de rechterbovenhoek, voer de segmentnaam in om te bevestigen en klik op de Segment verwijderen knop.

Deleting segments in ContentKing