Pagina Bundel en Pagina Capaciteit

Bij het bepalen van het aantal gemonitorde pagina’s gebruikt ContentKing twee verschillende concepten: Pagina Bundel en Pagina Capaciteit.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe deze twee concepten van elkaar verschillen en hoe ze met elkaar in verband staan.

Pagina Bundel

Pagina Bundel is het totale aantal pagina’s dat je monitort op alle websites bij elkaar.

Het staat je vrij om jouw Pagina Bundel over zoveel websites te verdelen als je wil. Het aantal pagina’s van de Pagina Bundel dat je toewijst aan een website is de Pagina Capaciteit.

De Pagina Bundel kan nooit kleiner zijn dan de som van de individuele Pagina Capaciteiten van alle websites in jouw account.

Pagina Capaciteit

Pagina Capaciteit is het maximaal aantal pagina’s dat je ContentKing toestaat te monitoren op je website. Je kunt de Pagina Capaciteit naar wens instellen voor elke afzonderlijke website in jouw account.

De minimale Pagina Capaciteit die je voor een website kunt instellen is 1.000 pagina’s.

Belangrijk: Zowel de Pagina Bundel als de Pagina Capaciteit bevatten alleen content pagina’s die daadwerkelijk HTTP-status 200 retourneren. Redirects, 404’s, server errors, enz. zijn uitgesloten, daar betaal je nooit voor.

Relatie met prijzen

Onze prijzen zijn gebaseerd op de Pagina Bundel, dat wil zeggen op het totale aantal gemonitorde pagina’s op al je websites bij elkaar.

Dit houdt in dat je niet per website betaalt en dat je de pagina’s van de Pagina Bundel vrij kunt verdelen over zoveel websites als je wil.

Meer informatie over onze prijzen kun je vinden op onze Prijzen pagina.

Welke waarde instellen voor Pagina Capaciteit

De juiste Pagina Capaciteit is gebaseerd op het totale aantal pagina’s op de website met een (kleine) marge voor pagina’s die later toegevoegd worden.

Als je niet weet hoeveel pagina’s je website heeft, raden we je aan het aantal URLs in jouw XML Sitemaps te checken:

ContentKing Platform: XML Sitemaps

Dit is gewoonlijk een goede indicatie van het totale aantal pagina’s. Twijfel je nog? Neem contact met ons op en we helpen je graag hiermee!

Website op maximale Pagina Capaciteit

Het kan voorkomen dat een van jouw websites de maximale Pagina Capaciteit bereikt. Je herkent dit aan het icoontje van een rood uitroepteken op de website.

Als een website de Pagina Capaciteit limiet bereikt, betekent dit dat ContentKing niet de hele website kan monitoren, omdat er pagina’s zijn die de maximale Pagina Capaciteit overschrijden.

We raden altijd aan om de hele website te monitoren, want juist dan biedt ContentKing je de meeste waarde en de meest nauwkeurige gegevens.

Om dit gemakkelijk op te lossen, verhoog je de Pagina Capaciteit van de website in het scherm Website Instellingen middels de volgende stappen:

  1. Ga naar Account
  2. Selecteer de website waarvan je de Pagina Capaciteit wil verhogen
  3. Klik op Bewerk bij Gebruiksinstellingen
  4. Sleep de Pagina Capaciteit slider naar het aantal pagina’s dat je wil monitoren
  5. Klik op Opslaan

Hou er rekening mee dat het verhogen van de Pagina Capaciteit voor een website kan leiden tot een verhoging van de kosten, als jouw account de Pagina Bundel limiet heeft bereikt. In dat geval betekent het verhogen van de Pagina Capaciteit ook het upgraden van je Pagina Bundel.

Maar geen zorgen: ContentKing toont je altijd hoeveel een upgrade kost voordat je de nieuwe instelling voor Pagina Capaciteit opslaat.

Probeer 14 dagen gratis

Binnen 20 seconden aan de slag

Gelieve een geldige domeinnaam (www.voorbeeld.nl) op te geven.
  • Geen credit card nodig
  • Geen installatie nodig
  • Geen verplichtingen