Issue Configuratie

Beschikbaar in pakket(ten)
  • Basic
  • Standard
  • Pro
  • Enterprise

De auditing suite van ContentKing wordt geleverd met een standaardinstelling voor elk issue. De standaard test parameters zijn gebaseerd op enquêtes in de branche en best practices binnen SEO en zijn daarom universeel geldig. Als je echter een power user bent en de volledige controle wil krijgen over de test parameters die door ContentKing worden gebruikt, kun je Issue Configuratie gebruiken.

Issue Configuratie laat je de test parameters van ContentKing afstemmen op jouw behoeftes. Dankzij deze feature kun je nog relevantere en meer gepersonaliseerde rapporten krijgen over de issues die op jouw website aanwezig zijn.

Welke Issue parameters kunnen worden ingesteld

Met de Issue Configuratie kun je de volgende parameters aanpassen:

• Vereist op – definieert de scope van het issue
  • Lengte eenheden – je kunt wisselen tussen pixels of karakters
  • Minimale lengte
  • Maximale lengte
Een screenshot van issue parameters die ingesteld kunnen worden met Issue Configuratie in ContentKing
Issue parameters die ingesteld kunnen worden met Issue Configuratie in ContentKing

Van nature zijn niet alle hierboven genoemde parameters relevant voor alle types issues. Lengte eenheden, Minimale lengte en Maximale lengte zijn bijvoorbeeld relevant voor content-gerelateerde issues zoals Paginatitels, Meta Description, Content Headings, Twitter Cards en Open Graph.

Ze zijn echter niet relevant voor andere types Issues, zoals Links, Afbeeldingen en Canonical Links.

Er zijn ook types Issues waarvoor de Issue Configuratie niet beschikbaar is. Dit is van toepassing op Issues met betrekking tot:

• Domein
  • Robots.txt
  • XML Sitemap
  • Analytics
Een tooltip die laat zien dat Issue Configuratie niet beschikbaar is.
Een tooltip die laat zien dat Issue Configuratie niet beschikbaar is

Voorbeeld use cases

Weet je nog niet hoe Issue configuratie voor jou kan werken? We geven hieronder een aantal voorbeelden van wat het voor jou kan betekenen:

Meta Description

Zoals we in de blog post van vorig jaar hebben uitgelegd, hanteert Google verschillende lengtes voor meta descriptions in verschillende markten. Als je vindt dat de standaard lengte-instellingen van ContentKing niet passen bij de doelgroep van jouw website, kun je nu eenvoudig deze lengtes aanpassen. ContentKing volgt dan deze nieuwe minimum- en maximum lengte-regels en controleert jouw website volgens deze aangepaste lengtes.

Een screenshot van parameters die ingesteld kunnen worden voor Meta Description issues in ContentKing
Parameters die ingesteld kunnen worden voor Meta Description issues in ContentKing

ContentKing test standaard alleen Canonical Links issues op indexeerbare pagina’s. Het is echter mogelijk dat je ervoor wil zorgen dat de canonicals ook op de niet-indexeerbare pagina’s juist zijn.

Met de Issue Configuratie kun je de parameter Vereist op wijzigen naar Alle pagina’s. ContentKing test dan Canonical Links issues op zowel indexeerbare als niet-indexeerbare pagina’s.

Een screenshot van parameters die ingesteld kunnen worden voor Canonical Links issues in ContentKing
Parameters die ingesteld kunnen worden voor Canonical Links issues in ContentKing

Hoe je issues kunt instellen

De Issue Configuratie wijzigen is heel eenvoudig:

1. Ga naar Issues en kies het issue dat je wil instellen
  2. Klik op de knop Issue Configuratie in de header van het issue
  3. Pas de regels naar eigen behoefte aan in de pop-up
  4. Klik op “Opslaan”

Wie kan Issue Configuratie gebruiken

Issue Configuratie is beschikbaar voor gebruikers van het Standard, Pro en Enterprise pakket.

Is Issue Configuratie niet beschikbaar in jouw huidige pakket, probeer dan de gratis proef upgrade, waarmee je onze premium features gedurende twee weken in jouw account kunt gebruiken en uitproberen.

Probeer Issue Configuratie gratis met de Premium proefperiode in ContentKing
Probeer Issue Configuratie gratis met de Premium proefperiode in ContentKing