Als je een client-side web analytics oplossing gebaseerd op Javascript gebruikt (zoals bijvoorbeeld Google Analytics), heeft ContentKing geen effect op jouw analytics gegevens. Dit geldt voor vrijwel iedere website.

Er is slechts één situatie waarin ContentKing jouw web analytics-gegevens kan beïnvloeden: wanneer je een server-side web analytics oplossing gebruikt. In dat geval moet je voorkomen dat onze crawlers getracked worden door middel van uitsluiting van de IP-adressen van onze crawlers.