Door middel van de Google Analytics integratie kun je de gegevens van jouw website binnenhalen uit Google Analytics om hiermee direct binnen ContentKing te werken.

Metrics

ContentKing laat de volgende Google Analytics metrics zien:

• Paginaweergaves
  • Unieke paginaweergaves
  • Gemiddelde tijd op pagina
  • Bounce percentage
  • Pagina waarde

Google Analytics gegevens gebruiken

De Google Analytics gegevens zijn beschikbaar in het Pagina's scherm:

ContentKing - Google analytics integration

En ook in het Pagina scherm:

ContentKing - Google analytics page detail

Je kunt segmenten creëren gebaseerd op Google Analytics gegevens, maar het is momenteel niet mogelijk historische gegevens in te zien of segmenten die Google Analytics bevatten te gebruiken in Change Tracking.

Google Analytics integratie instellen

Het instellen van de Google Analytics integratie is erg eenvoudig. Volg de onderstaande stappen:

1. Klik op Account in de sidebar om een overzicht van de websites te zien.
  2. Klik op de website die je wilt koppelen.
  3. Vind de Integraties sectie en klik Bewerken
  4. Klik op Koppelen en authenticeer met Google Analytics
  5. Selecteer het relevante Google Analytics Account en View, en klik op de Instellingen opslaan knop!

Error: website niet gevonden Google Analytics account

Het kan wel eens voorkomen dat je tegen de volgende fout aanloopt: Website not found in Google Analytics account. Make sure to connect the right account.

ContentKing Google Analytics integration error

Hiervoor zijn twee mogelijke oorzaken:

1. Je probeert inderdaad het verkeerde Google Analytics account te koppelen. In dat geval klik dan weer op Koppelen en authenticeer het juiste account.
  2. De website heeft de verkeerde Website URL instelling in Google Analytics. Het is niet ongebruikelijk dat dit gebeurt wanneer je naar een andere domein naam bent gemigreerd en je vergeten bent de Google Analytics configuratie bij te werken.  Lees de Google Analytics documentatie over het bewerken van Dataweergave instellingen voor meer informatie over hoe dit te configureren.