Academy

ContentKing’s crawl snelheid hangt af van de grootte van jouw website, de capaciteit van jouw webserver, en (optioneel) de snelheid van monitoring die je instelt.

De relatie tussen de grootte van een website en de crawl snelheid

Hoe groter de website, hoe sneller ContentKing jouw website zal moeten crawlen om monitor taken uit te kunnen voeren. Dus als jouw website slechts een paar duizend pagina’s bevat dan zal de crawl frequentie laag zijn. Bijvoorbeeld: als jouw website 2.000 pagina’s heeft, dan zal ContentKing een pagina één keer per tien seconden opvragen.

Als jouw website een groot aantal pagina’s heeft dan zal ContentKing sneller crawlen om up-to-date te blijven met de veranderingen op jouw website. Bijvoorbeeld: als jouw website 20.000 pagina’s heeft dan zal ContentKing elke 3 seconden een pagina opvragen, en met 200.000 pagina’s zal ContentKing elke seconde een pagina opvragen.

De relatie tussen webserver capaciteit en crawl snelheid

ContentKing houdt continue de prestaties van jouw website in de gaten om te voorkomen dat deze overladen wordt. ContentKing doet dit met behulp van ons throttling algoritme wat kijkt naar de webserver responses en de reactietijd van de webserver.

Wanneer het algoritme een probleem detecteert, verlaagt het direct de crawl snelheid totdat de impact op de webserver opgelost is.

Een andere crawl snelheid instellen

Je kunt de crawl snelheid van ContentKing verhogen of verlagen door een andere monitoring snelheid te selecteren in de instelling van de website in ContentKing.

ContentKing monitoring snelheid

Om sneller dan de standaard monitoring snelheid te gaan, moet je het eigendom van de website verifiëren door te koppelen met Google Search Console of Google Analytics.

Verschillende crawl snelheden instellen voor meerdere periodes op een dag

Als jouw website significant meer verkeer krijgt tijdens specifieke piektijden dan kan je ContentKing zo configureren dat de snelheid van het monitoren verlaagt of zelfs gepauzeerd wordt tijdens deze momenten door piek- en daluren in te stellen:

ContentKing monitoring met verschillende snelheden gedurende piek- en daluren

Probeer 14 dagen gratis

Binnen 20 seconden aan de slag

Gelieve een geldige domeinnaam (www.voorbeeld.nl) op te geven.
  • Geen credit card nodig
  • Geen installatie nodig
  • Geen verplichtingen