Monitor snelheid en frequentie

ContentKing onderscheidt zich van andere SEO Auditing oplossingen omdat het websites 24/7 monitort. Zoekmachines checken jouw website 24/7, dus het is van essentieel belang dat jouw auditing oplossing hetzelfde doet.

Wij monitoren op basis van slimme algoritmes die rekening houden met een groot aantal signalen om te bepalen wanneer het crawlen van een specifieke pagina moet gebeuren.

De snelheid waarmee ContentKing jouw website monitort, hangt af van de grootte van je website, de capaciteit van je webserver en de instelling voor de monitor snelheid die je zelf kan configureren.

De relatie tussen de grootte van je website en de snelheid van het monitoren

Hoe groter de website, hoe sneller ContentKing jouw website zal moeten crawlen om monitor taken uit te kunnen voeren. Dus als jouw website slechts een paar duizend pagina’s bevat dan zal de crawl frequentie laag zijn. Bijvoorbeeld: als jouw website 2.000 pagina’s heeft, dan zal ContentKing een pagina één keer per tien seconden opvragen.

Als jouw website een groot aantal pagina’s heeft dan zal ContentKing sneller crawlen om up-to-date te blijven met de veranderingen op jouw website. Bijvoorbeeld: als jouw website 20.000 pagina’s heeft dan zal ContentKing elke 3 seconden een pagina opvragen, en met 200.000 pagina’s zal ContentKing elke seconde een pagina opvragen.

De relatie tussen de capaciteit van je webserver en de snelheid van het monitoren

ContentKing houdt continue de prestaties van jouw website in de gaten om te voorkomen dat deze overladen wordt. ContentKing doet dit met behulp van ons throttling algoritme wat kijkt naar de webserver responses en de reactietijd van de webserver.

Wanneer het algoritme een probleem detecteert, verlaagt het direct de crawl snelheid totdat de impact op de webserver opgelost is.

Een andere monitor snelheid instellen

Je kunt de crawl snelheid van ContentKing verhogen of verlagen door een andere monitoring snelheid te selecteren in de instelling van de website in ContentKing.

ContentKing monitoring snelheid

Om sneller dan de standaard monitoring snelheid te gaan, moet je het eigendom van de website verifiëren door te koppelen met Google Search Console of Google Analytics.

Verschillende monitor snelheden instellen voor verschillende momenten van de dag

Als jouw website significant meer verkeer krijgt tijdens specifieke piektijden dan kan je ContentKing zo configureren dat de snelheid van het monitoren verlaagt of zelfs gepauzeerd wordt tijdens deze momenten door piek- en daluren in te stellen:

ContentKing monitoring met verschillende snelheden gedurende piek- en daluren

Probeer 14 dagen gratis

Binnen 20 seconden aan de slag

Gelieve een geldige domeinnaam (www.voorbeeld.nl) op te geven.
  • Geen credit card nodig
  • Geen installatie nodig
  • Geen verplichtingen