Monitoring locatie

Standaard monitort ContentKing websites vanaf de EU, de UK of de US:

  • Als je je ContentKing-account vanuit de US of vanuit Canada aanmaakt, worden je websites standaard vanaf de US gemonitord.
  • Als je je ContentKing-account vanuit de UK aanmaakt, worden je websites standaard vanaf de UK gemonitord.
  • In alle andere gevallen worden je websites standaard gemonitord vanaf de EU.

Je kunt echter de monitoring locatie ook in ContentKing wijzigen (zie hieronder).

Wanneer is de monitoring locatie van belang?

Geo-redirects

Wanneer je wereldwijd of in meerdere landen actief bent, heb je mogelijk meerdere domeinen met verschillende taalversies van je website (example.com, example.co.uk, example.de etc.) en een geo-redirect configuratie die bezoekers redirect naar de relevante domeinversie op basis van hun locatie.

Dus als je example.com wil monitoren maar de standaard monitoring locatie in ContentKing is ingesteld op de UK, wordt ContentKing geredirect naar example.co.uk en kan het example.com niet monitoren.

Als dit het geval is, kun je de standaard monitoring locatie wijzigen naar de US om ervoor te zorgen dat ContentKing niet wordt geredirect naar een ander domein en example.com kan monitoren.

GeoIP-blocking

Sommige websites zijn alleen beschikbaar voor bezoekers in een bepaalde regio, en bezoekers buiten deze regio hebben geen toegang tot de website.

Dus als jouw website bijvoorbeeld alleen beschikbaar is in de US, maar je standaard monitoring locatie in ContentKing is ingesteld op de EU, heeft ContentKing geen toegang tot de website en kan deze niet monitoren.

Als dit het geval is, kun je de monitoring locatie voor de website wijzigen naar US, waardoor ContentKing toegang krijgt tot de website en deze naar behoren kan monitoren.

Hoe wijzig je de monitoring locatie in ContentKing

In ContentKing kun je de monitoring locatie zowel op websiteniveau als op accountniveau wijzigen.

De monitoring locatie wijzigen voor een website

Om de monitoring locatie voor een specifieke website te wijzigen, ga je naar het tabblad Monitoring van de Website instellingen en pas de instelling Monitor vanaf aan.

De standaard monitoring locatie wijzigen voor een account

Je kunt ook de standaard monitoring locatie voor het hele account instellen. Ga hiervoor naar de Account instellingen en pas de instelling Monitor vanaf aan.

Let op dat het wijzigen van deze instelling geen terugwerkende kracht heeft en dat de nieuw geselecteerde standaard monitoring locatie alleen van toepassing is op websites die aan je ContentKing account zijn toegevoegd nadat de wijziging is gedaan.

Custom monitoring locatie

In de Basic, Standard, en Pro pakketten kun je jouw websites monitoren vanaf een van de drie monitoring locaties zoals hierboven beschreven (zie ook onze Prijzen).

Als je jouw websites vanaf een custom locatie wil monitoren, kun je het Enterprise pakket nemen waar het voor ons mogelijk is om overal ter wereld een monitoring locatie op te zetten. Heb je interesse in het Enterprise pakket, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Probeer 14 dagen gratis

Binnen 20 seconden aan de slag

Gelieve een geldige domeinnaam (www.voorbeeld.nl) op te geven.
  • Geen credit card nodig
  • Geen installatie nodig
  • Geen verplichtingen