Bij ContentKing streven we ernaar om jouw SEO processen zo makkelijk en efficiënt mogelijk te maken. Onze nieuwe Chrome extensie is de volgende stap hierin.

De juiste data direct bij de hand

De ContentKing Chrome extensie laat je de ContentKing metrics en data van je websites direct in je browser zien.

De ContentKing Chrome extensie toont SEO metrics van een pagina direct in de browser

Bezoek je een website die is gemonitord door ContentKing, dan kun je heel eenvoudig alle ContentKing data inzien van de pagina die je op dat moment bekijkt.

De ContentKing Chrome extensie voorziet je van de volgende gegevens:

• SEO metrics
    • Segmenten, Pagina Conditie en Belangrijkheid
    • Indexeerbaarheid (HTTPS, In XML sitemap, Canonical)
    • Content (Paginatitel, Meta Description, Headings)
    • Google Analytics & Google Search Console data
    • Custom Elements
    • Social markup (Open Graph, Twitter Cards)
  • Historische Wijzigingen
  • Issues

SEO metrics

De extensie bevat drie tabs: Huidige Versie, Wijzigingen, en Issues.

De ContentKing Chrome extensie toont content data van een pagina direct in de browser

Zodra je de extensie opent op een pagina die wordt gemonitord, zie je eerst de tab Huidige Versie. Deze tab bevat alle bovengenoemde SEO metrics van deze pagina.

De data die te zien is in de tab Huidige Versieis altijd real-time, want ContentKing crawlt de pagina direct op het moment dat je deze in de browser bezoekt.

Bijvoorbeeld: als je de Google Analytics data wil zien van de pagina die je bezoekt, scroll dan in de tab Huidige Versie naar beneden:

De ContentKing Chrome extensie toont Google Analytics data van een pagina direct in de browser

Historische Wijzigingen

De extensie laat de volledige geschiedenis van wijzigingen zien voor elke gemonitorde pagina. Alle bijgehouden wijzigingen zijn altijd terug te vinden in de tab Wijzigingen.

De ContentKing Chrome extensie toont historische wijzigingen van een pagina direct in de browser

Issues

Wil je een kort overzicht van alle SEO issues die ContentKing vindt op een pagina, open dan de extensie en ga naar de tab Issues. Daar vind je altijd zowel alle SEO issues van de pagina, als de impact die deze issues hebben op de Pagina Conditie.

De ContentKing Chrome extensie toont SEO issues van een pagina direct in de browser

Met maar één klik naar ContentKing

Heb je meer informatie nodig over de pagina die je bezoekt?

Geen probleem! Klik op de Open in App knop en ga direct naar het scherm Paginagegevens in de ContentKing app.

Met de Open in App knop gaan gebruikers direct naar het scherm Paginagegevens in ContentKing

Het extensie icoontje

Als je snel wil checken of een pagina indexeerbaar is of niet, hoef je de extensie niet eens te openen. Kijk dan gewoon naar de kleur van het extensie icoontje:

• Is het icoontje groen, dan is de pagina indexeerbaar
  • en is het icoontje oranje, dan is de pagina niet-indexeerbaar. Voor meer informatie check de knop Waarom? onder het kopje Indexeerbaar in de tab Huidige Versie.

De blauwe badge naast het extensie icoontje laat zien hoeveel Issues ContentKing vindt op de pagina.

Het ContentKing Chrome extensie icoontje laat de indexeerbaarheid zien en het aantal SEO issues op de pagina

Aan de slag

1. Log in op je ContentKing account, of probeer 14 dagen gratis.
  2. Installeer de ContentKing Chrome extensie in je browser in de Chrome Store.
  3. Open een pagina van een website die wordt gemonitord door ContentKing.
  4. Klik op het extensie icoontje (King Kevin) in de werkbalk van je browser

Toegang en Privacy

Als je de extensie aan Chrome toevoegt, word je gevraagd om toegang te geven tot het onderstaande:

• Je gegevens lezen en wijzigen op alle sites op contentking.io en alle sites op contentkingapp.com
  • Je browsegeschiedenis lezen

Onze extensie gebruikt deze toegang namelijk voor het volgende: bij het bezoeken van websites checkt de extensie of een website wordt gemonitord door je ContentKing account; zo ja, dan zal het de data opvragen van de pagina die je bezoekt.

Wordt de website die je bezoekt niet gemonitord door je ContentKing account, dan zal de extensie inactief blijven.

Bovendien is alle data die wordt verwerkt door de extensie beschermd overeenkomstig onze Privacy Policy.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het installeren van de Chrome extensie, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!