Bij ContentKing betaal je niet per gebruiker, dus je kunt net zoveel teamleden aan jouw account toevoegen als je wil.

Gebruikersrollen

Er zijn vier verschillende gebruikersrollen: Viewer, Editor, Manager en Admin.

Viewers

Viewers hebben read-only toegang en kunnen geen customization features aanpassen, zoals toevoegen of editen van segmenten, negeren van issues, of wijzigen van gedeelde kolom-groepen. Bovendien kunnen ze geen wijzigingen doorvoeren aan de website of aan accountinstellingen, en ook geen andere gebruikers uitnodigen.

Standaard hebben Viewers toegang tot alle websites in het account, maar hun toegang kan ook worden beperkt tot een selectie van websites. Deze optie kan handig zijn als je een digitaal marketing bureau bent en je jouw klanten toegang wil geven tot hun eigen websites.

Editors

Editors kunnen geen wijzigingen aanbrengen in de website- of accountinstellingen, maar ze kunnen wel de customization features beheren (toevoegen of editen van segmenten, beheren van het negeren van issues, en wijzigen van gedeelde kolom-groepen).

Standaard hebben Editors toegang tot alle websites in het account, maar hun toegang kan ook worden beperkt tot een selectie van websites (net zoals bij Viewers).

Managers

Managers hebben volledige toegang tot het account: ze kunnen dus zowel de website- als de accountinstellingen wijzigen, en ze kunnen andere mensen uitnodigen.

De Manager rol is over het algemeen de beste keuze om collega’s uit je organisatie uit te nodigen voor je ContentKing account.

Admins

Admin is de rol op het hoogste niveau in ContentKing en deze rol is alleen beschikbaar in het Enterprise pakket (zie onze Prijzen).

Naast alle rechten die een Manager ook heeft, kan de Admin de instellingen voor Organisatie Access Control beheren, zoals het instellen van toegestane domeinen, verplichten van 2FA in alle user accounts en het beheren de rechten van Managers.

Heb je interesse in deze rol, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie.

Gebruikers toevoegen, verwijderen en wijzigen

Om nieuwe gebruikers uit te nodigen, bestaande gebruikers te verwijderen of gebruikersrollen te wijzigen, moet je minimaal Manager rechten hebben.

Een nieuwe gebruiker uitnodigen

Volg deze stappen om een nieuwe gebruiker voor jouw account uit te nodigen:

1. Ga naar Account
  2. Ga naar Teamleden
  3. Klik op de groene Nodig nieuw teamlid uit knop
  4. Vul het e-mailadres van de gebruiker in
  5. Selecteer de rol die je de gebruiker wil geven
  6. Voor het uitnodigen van Viewer of Editor: selecteer tot welke website of websites je de gebruiker toegang wil geven
  7. Klik op Stuur uitnodiging

De gebruiker zal een e-mail ontvangen met de uitnodiging voor jouw ContentKing account.

Een gebruiker verwijderen

Om een gebruiker uit jouw account te verwijderen volg je deze stappen:

1. Ga naar Account
  2. Ga naar Teamleden
  3. Klik op de gebruiker die je wil verwijderen
  4. Scroll naar beneden en klik op Verwijder van team
  5. Bevestig de verwijdering

Let op: als een gebruiker weer toegang nodig heeft, zal deze opnieuw uitgenodigd moeten worden.

Een gebruikersrol wijzigen

Om de rol van een gebruiker in jouw account te wijzigen volg je deze stappen:

1. Ga naar Account
  2. Ga naar Teamleden
  3. Klik op de gebruiker waarvan je de rol wil wijzigen
  4. Klik op Rol wijzigen bovenaan in het scherm
  5. Selecteer de nieuwe rol en klik op de Verander rol knop