Uswitch is een vergelijkingssite en overstapservice voor online en telefonie producten en services, gevestigd in de UK. Iedere dag helpen ze duizenden mensen bij het switchen van energieleverancier, en vinden ze betere deals voor breedband-internet, creditcards en zelfs hypotheken.

De uitdaging

Er stond Uswitch een site-brede CMS migratie te wachten en Mantas Gudeika, SEO Manager bij Uswitch, realiseerde zich dat hij een tool nodig had die proactief deze migratie kon monitoren en technische issues zo snel mogelijk kon detecteren.

De oplossing

Gudeika en zijn team van acht SEO specialisten ontdekten ContentKing en na een korte proefperiode kwamen ze tot het besef dat dit precies was wat ze nodig hadden.

ContentKing’s slimme standaardinstellingen en gebruiksvriendelijkheid zorgden ervoor dat het configureren eenvoudig en snel verliep, en Uswitch was in mum van tijd operationeel. Het team paste de alerts aan naar behoefte en zette zelfs Slack integratie op.

Vertrouwen op ContentKing voor 24/7 monitoring en alerting verdiende zich snel terug:

Mantas Gudeika

Ik herinner me dat ik een alert kreeg via Slack die meldde dat meerdere H tags verdwenen op honderden landingspagina’s op ons onderdeel Mobiel. Het bleek een CMS probleem - standaard SEO content items waren verdwenen. Dit was ons al eens eerder gebeurd en dat leidde toen tot acute dalingen in gemiddelde ranking op onze best presterende zoekwoorden.

Deze keer hadden we ContentKing die ons hielp deze issues vast te stellen en op te lossen voordat de zoekwoordposities begonnen te dalen.

Het resultaat

Elke keer als er nu technische werkzaamheden verricht worden op alle Uswitch websites, vertrouwt het team op ContentKing om zich ervan te verzekeren dat elk probleem direct wordt gedetecteerd.

uSwitch / ContentKing

Sinds Uswitch met ContentKing aan de slag is gegaan zijn er vele situaties geweest waarin ze dankzij de 24/7 monitoring aanzienlijke impact in hun organische verkeer wisten te voorkomen:

Mantas Gudeika

De real-time auditing alerts zijn geweldig. Ze hebben ons geholpen vervelende CMS issues te ontdekken waarbij onze meta en canonical tag data bleef wisselen tussen verschillende URL’s.

Dit is een klassiek voorbeeld waarom continue monitoring zo broodnodig is: technische issues die ervoor zorgen dat data die wordt teruggestuurd blijft afwisselen tussen de requests. Deze issues zijn erg tricky omdat ze ontzettend lastig handmatig op te sporen zijn, maar ernstige schade kunnen aanrichten aan je zoekmachine rankings.

Ontdek en tackle jij bedreigingen voor jouw SEO Performance, vóórdat jouw rankings dalen?

Start je gratis proefperiode en ontdek wat ContentKing voor jouw bedrijf kan betekenen!

Gelieve een geldige domeinnaam (www.voorbeeld.nl) op te geven.