Vanuit Groningen bedient het team van SEO specialisten van SmartRanking klanten als F.C. Groningen, HP/De Tijd en Simplicate. Wat bijzonder is aan SmartRanking is dat zij zich puur op SEO richten en daardoor enorm veel expertise in huis hebben.

De uitdaging

SmartRanking bedient een breed scala aan klanten bij het vergroten van hun organische zichtbaarheid. Om dat succesvol te doen is het essentieel om op de hoogte te blijven van wat er op de website van de klant gebeurt. Het gebeurde meer dan eens dat SmartRanking onaangenaam verrast werd door een website wijziging uitgevoerd door de klant.

Jarik Oosting

Omdat wij niet binnen alle trajecten zelf de werkzaamheden uitvoeren, kan het wel eens voorkomen dat een klant bijvoorbeeld per ongeluk een pagina verwijderd zonder een redirect.

Voorheen zette SmartRanking daar Screaming Frog voor in, maar doordat Screaming Frog reactief crawlt liep SmartRanking continu achter de feiten aan. Daarnaast ontbrak de mogelijkheid om eenvoudig samen te werken met collega’s.

Daarom ging Jarik Oosting, eigenaar van SmartRanking, op zoek naar een betere oplossing: een cloud oplossing die proactief websites in de gaten houdt in plaats van een losstaande analyse draait.

De oplossing

Al snel bleek ContentKing exact de oplossing waar SmartRanking naar op zoek was. Twee voordelen van ContentKing sprongen eruit voor SmartRanking: real-time monitoring en een helder overzicht van alle openstaande issues. Dankzij de real-time monitoring lost SmartRanking issues razendsnel op en grijpen ze direct in bij onverwachte wijzigingen.

Rianne Boven van SmartRanking voert een SEO audit uit met ContentKing.

ContentKing werd binnen korte tijd een cruciale tool binnen SmartRanking en wordt op dit moment ingezet voor alle optimalisatie, migratie en consultancy trajecten. Daarnaast is de data die ContentKing verstrekt een belangrijke input voor het bepalen van de strategie en werkzaamheden.

De resultaten

De resultaten lieten niet lang op zich wachten: naast veel betere controle en verbeteringen in de dienstverlening werd al snel duidelijk dat ContentKing de productiviteit enorm verhoogt. Daarnaast is het samenwerken collega’s en klanten een fluitje van een cent dankzij de gebruiksvriendelijkheid van ContentKing.

Jarik Oosting

Alle migratietrajecten die wij nu uitvoeren kunnen wij 35% sneller uitvoeren en daarbij ook nog eens beter het hele migratietraject monitoren. Daarnaast werken wij gemiddeld 20% sneller door het gebruik van ContentKing.

Voor ons is ContentKing onmisbaar geworden.