SEO zit bij Ranking Masters in het DNA. De 9 SEO specialisten van het bureau, gevestigd in Haarlem en onderdeel van Juulr BV, hebben ieder een eigen specialisme ontwikkeld. Met de focus op SEO en Influencer Marketing hebben ze al meer dan 750 klanten uitstekend geholpen.

De uitdaging

Bij vier van de meer dan 200 lopende campagnes had Ranking Masters echt moeite om resultaat te boeken op SEO vlak.

Ze vermoedde dat er op on-page SEO vlak nog behoorlijk wat ruimte voor verbetering was te realiseren:

  • de hoeveelheid zoekwoord kannibalisatie (Google toonde voor veel zoekopdrachten de verkeerde pagina),
  • een suboptimaal crawl- en indexering proces.

De uitdaging was niet enkel dat op te lossen, maar ook daarna goed in de gaten te kunnen houden. Dus ging Ranking Masters op zoek naar een tool om dit hele proces zo efficiënt mogelijk te kunnen uitvoeren.

De oplossing

Toen Ranking Masters met ContentKing aan de slag ging voor haar eigen site, bleek al snel dat dit dé oplossing was om zowel content matige- en technische verbeteringen snel in kaart te brengen, en om daarna het traject van optimalisaties goed te managen. Na het doorvoeren van verbeteringen zag zij direct al een aanzienlijke vooruitgang in haar rankings.

Sjors Goemans

ContentKing stelt ons in staat om de technische conditie van de websites van al onze klanten en die van ons zelf goed te monitoren. We gebruiken veel tools, maar real-time inzicht in de technische conditie van alle sites middels een eenvoudig te begrijpen dashboard ontbrak nog voordat we ContentKing ontdekten.

De resultaten

De organische bezoekersaantallen van Ranking Masters zijn binnen 2 maanden met 8% gestegen. Ze verwachten dat binnen een jaar een groei van 15% gerealiseerd zal zijn.

Door de 24/7 monitoring door ContentKing kunnen de medewerkers zich nu toeleggen op de kern van hun specialisme. En dat levert gezonde en succesvolle sites op, én tevreden klanten.

ContentKing is volledig geïntegreerd in de dagelijkse workflow van Ranking Masters. Het sales team, de projectmanagers, de developers, allemaal zijn ze erg te spreken over het inzichtelijke dashboard van ContentKing.

Naast de vele tools die ze al gebruikten, krijgen ze nu een veel beter inzicht in de conditie van de websites van hun klanten én die van henzelf.