Maxlead is een Nederlands online marketing bureau met een sterke focus op SEO. Met een team van meer dan 70 sterk werken zij voor gerenommeerde merken als TomTom, adyen, de Europese Unie en DHL.

De uitdaging

Maxlead heeft vaak te maken met website migraties, waarbij zij zowel de klant als het externe ontwikkelteam ondersteunen met audits terwijl de nieuwe website in ontwikkeling is. Samen werken zij hard om de migratie zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen, maar dit vereist veel afstemming tussen alle partijen.

Marc Thierrij

Doordat je met meerdere partijen aan de bouw van een website werkt en iedereen druk bezig is, is het soms lastig als SEO consultant op de hoogte te blijven van de voortgang.”

Voordat Maxlead met ContentKing aan de slag ging gebruikten zij traditionele crawl software zoals Screaming Frog. Maar aangezien zij elke keer een audit vanaf nul moesten beginnen was dit zeer tijdrovend en foutgevoelig. Bovendien waren zij niet in staat om wijzigingen bij te houden.

De oplossing

Maxlead vond in ContentKing de perfecte oplossing voor migraties. Aangezien ContentKing altijd de laatste staat van zaken bevat hoeft Maxlead alleen maar in te loggen om een volledig overzicht te krijgen van wat er allemaal gewijzigd is en welke problemen er nog openstaan.

Thierrij: “In ContentKing kun je precies zien welke veranderingen wanneer gedaan zijn en waar nodig bijsturen of in het geval van fouten contact opnemen met je klant of de webbouwer.”

Naast het eenvoudig in kaart brengen van problemen die een release van de nieuwe website in de weg staan, houdt Maxlead zowel de productie- als de ontwikkelomgeving bij in ContentKing, zodat zij beide omgevingen eenvoudig kunnen vergelijken om verschillen te vinden.

De resultaten

Tegenwoordig zet Maxlead ContentKing in voor alle migraties, wat een enorme boost heeft gegeven aan de productiviteit doordat de data altijd beschikbaar en up-to-date is.

Dankzij de real-time auditing en taakgerichte inzichten van ContentKing kan Maxlead met vertrouwen het licht op groen zetten voor de lancering van een migratie. Daarnaast hebben zij dankzij de wijzigingsgeschiedenis een permanent overzicht van alle wijzigingen vóór, tijdens en na de migratie.

Tot slot bleek ook de functionaliteit voor het samenwerken met klanten zeer waardevol te zijn voor Maxlead. Thierrij: “ContentKing er erg simpel in het gebruik, een groot voordeel is dat je in mijn geval ook klanten kunt toevoegen zodat ook zij mee kunnen kijken naar de ontwikkeling van hun website. Dit wordt door de klanten ook erg gewaardeerd omdat zij zo een beter beeld hebben van waar ik mee bezig ben en wat de voortgang is.”.