Academy

Looka is een online logo-maker en brand identity designer dat machine learning en kunstmatige intelligentie gebruikt om custom logo’s en websites voor startups, ondernemers en kleine bedrijven te ontwerpen. Met een team van 40+ developers, ontwerpers, customer support reps, marketeers en ingenieurs in hun hoofdkantoor in Toronto streven ze ernaar om geweldig design voor iedereen toegankelijk te maken.

De uitdaging

Na een recente rebranding van Logojoy naar Looka werd een nieuwe domeinnaam voor hun website geïntroduceerd. Als onderdeel van de web migratie had het team van Looka problemen met hun 301 redirects en realiseerde het zich al snel dat ze een oplossing nodig hadden om hun algehele SEO-conditie in real-time te volgen.

Naast het verbeteren en behouden van hun SEO-conditie wilde Looka hun productiviteit en hun responstijden verbeteren. Tot dat moment had Looka een spreadsheet gebruikt om wijzigingen op de pagina handmatig bij te houden, wat zowel foutgevoelig was als erg veel werk kostte.

De oplossing

Elijah-Blue Vieau, SEO Manager bij Looka, ontdekte toevallig ContentKing en besefte al snel dat dit de oplossing was waar ze naar op zoek waren. De handmatig bijgewerkte spreadsheet maakte onmiddellijk plaats voor de automatische functie voor change tracking in ContentKing.

Elijah-Blue Vieau, SEO Manager bij Looka, terwijl hij ContentKing gebruikt.
Elijah-Blue Vieau, SEO Manager bij Looka, terwijl hij ContentKing gebruikt.

Ze gingen eenvoudig aan de slag met ContentKing, en het team van Looka stelde snel de integraties met Google Search Console en Google Analytics in om de belangrijkste prestatie-indicatoren direct zichtbaar te maken in ContentKing.

Quality control is wat we nodig hadden, en quality control is wat we nu hebben met ContentKing.

Vervolgens heeft het team de Slack-integratie van ContentKing ingesteld, wat alerts voor SEO issues en content change rechtstreeks aan hun team op Slack meldt. Het gebruik van een speciaal Slack-kanaal voor ContentKing verbindt de SEO en het development team, wat leidt tot een dramatische afname van de responstijd bij technische SEO issues.

Elijah-Blue Vieau
Elijah-Blue Vieau
SEO Manager, Looka

Binnen ons SEO-proces dient ContentKing als ons real-time audit- en alerts-systeem. Het verbindt onze SEO- en development teams met een logboek van alle kritieke wijzigingen die op de website worden uitgerold en zorgt ervoor dat als er iets misgaat, we er allemaal van op de hoogte zijn.

Ten slotte optimaliseert het team continu hun website om de algehele SEO-conditie te verbeteren met behulp van de problemen die automatisch worden uitgelicht door ContentKing.

De resultaten

Dankzij verbeteringen die zijn aangebracht op basis van door ContentKing gemelde problemen, zag Looka de zichtbaarheid van zoekopdrachten gestaag toenemen. Die zoekzichtbaarheid wordt verder behouden dankzij het automatische quality control proces dat door Monitoring van ContentKing werd geïntroduceerd.

Dankzij de Slack-integratie heeft Looka de samenwerking binnen hun team verbeterd en de doorlooptijd aanzienlijk verlaagd:

Elijah-Blue Vieau
Elijah-Blue Vieau
SEO Manager, Looka

Het gebruik van ContentKing met Slack heeft onze technische responstijd met meer dan 70% verlaagd, waardoor SEO-issues sneller worden opgelost. De mogelijkheid om problemen op te lossen voordat ze onze website prestaties schaden, is cruciaal.

Ook de productiviteit van jouw team 70% verhogen?

Wacht niet langer: start nu jouw ContentKing proefperiode!

Gelieve een geldige domeinnaam (www.voorbeeld.nl) op te geven.