Found is een gerenommeerd en vooraanstaand online marketing bureau met kantoren in Londen en Oxford. Found ondersteunt haar klanten, waaronder grote internationale merken als Trafalgar en Miele, met SEO en content marketing. Deloitte heeft het bureau erkend als één van de snelst groeiende online marketing bedrijven in het Verenigd Koninkrijk.

De uitdaging

Door de sterke groei van haar klantportfolio en de complexiteit van online marketing realiseerde Oli Long, Head of Technical SEO bij Found, de noodzaak voor een betere oplossing om haar veeleisende klanten van dienst te zijn en websites in de gaten te houden.

Oli Long

SEO auditing bestaat uit een groot aantal activiteiten, en in combinatie met een groot klantenbestand vergt dit veel van de beschikbare resources. Dit leidde ertoe dat wij op zoek moesten naar een platform om websites continu en real-time in de gaten te houden.

De oplossing

Found vond de oplossing: ContentKing. Dankzij de real-time en change tracking mogelijkheden in combinatie met de auditing suite blijft Found nu eenvoudig op de hoogte van ontwikkelingen van haar klanten.

Long: “De change tracking functionaliteit is zeker iets dat wij misten voordat wij met ContentKing aan de slag gingen. Klanten passen zo vaak iets aan zonder daarvan de impact op SEO in acht te nemen, en meestal zonder enige communicatie. Dankzij real-time auditing en change tracking kunnen wij problemen binnen enkele uren identificeren, in plaats van pas achteraf als het leed al geleden is!”

Gevraagd naar het gemak om met ContentKing aan de slag te gaan zei Long: “Het had niet eenvoudiger kunnen zijn om met ContentKing van start te gaan. Tijdens de training met het team zijn wij echt de diepte in gegaan en werd bij elke feature uitgelegd hoe we dit kunnen inzetten voor onze klanten. En bij vragen of suggesties voor nieuwe functionaliteit is het support team altijd beschikbaar.”

De resultaten

De resultaten spreken voor zichzelf. Long: “ContentKing heeft onze productiviteit op technisch SEO vlak met 30% verbeterd, wat ertoe heeft geleid dat wij onze bureau capaciteit hebben kunnen uitbreiden zonder het team te hoeven uitbreiden.”

Bovenop de indrukwekkende productiviteitswinst heeft Long ook een voorbeeld van hoe ContentKing heeft geholpen een SEO nachtmerrie te voorkomen: “Een klant besloot een aantal regels te verwijderen uit het robots.txt bestand, wat ertoe leidde dat de zoekmachine zichtbaarheid voor core keywords sterk achteruit ging. Dankzij de change tracking functionaliteit konden wij het probleem snel ontdekken en oplossen, en de verloren vindbaarheid in enkele dagen herstellen.”

Kortom: dankzij ContentKing behaalt Found een productiveitswinst van 30% en heeft zij een ijzersterk middel voor quality control in handen dankzij 24/7 monitoring van haar klant websites!