Arlanet is een Nederlandse softwareleverancier met een sterke focus op eCommerce. Arlanet levert complexe maatwerk oplossingen aan gerenommeerde merken, compleet met CRM- en ERP koppelingen middels enterprise-level platformen als Episerver en Umbraco.

De uitdaging

Voor software ontwikkeling zijn er talrijke geavanceerde QA oplossingen beschikbaar om software continu te auditen op bugs en performance bottlenecks. Maar de klanten van Arlanet verwachten niet alleen dat hun eCommerce platform stabiel en snel is, maar ook dat het de strijd kan winnen van concurrenten in zoekmachines. Daarom ging Arlanet op zoek naar een oplossing om haar projecten ook continu te auditen vanuit online marketing perspectief.

De oplossing

Arlanet vond in ContentKing de oplossing. Dankzij de continue monitoring en auditing functionaliteit was ContentKing hét antwoord in hun zoektocht naar online marketing QA tooling en ging Arlanet aan de slag met het opnemen van ContentKing in haar workflows en processen.

Onno van Gils

ContentKing is volledig geïntegreerd in onze release cycles, en in de nabije toekomst embedden wij ContentKing in andere processen en dienstverlening naar klanten. Denk daarbij aan klantrapportage, pro-actief advies en pro-actief applicatiebeheer.”

Een groot voordeel was het gemak waarmee Arlanet met ContentKing aan de slag kon. Van Gils: “We konden er direct mee werken. De gebruikerstraining was welkom, maar we hadden dit ook prima zonder training kunnen doen.”

De resultaten

Vanaf het moment dat Arlanet ContentKing in haar QA processen had opgenomen werd het team tijdens ontwikkelcycli op de hoogte gesteld van significante problemen, die desastreuze gevolgen hadden kunnen hebben bij een livegang.

Een goed voorbeeld daarvan is een “noindex” directive die per ongeluk was opgenomen in een template, wat had kunnen leiden tot het compleet verdwijnen van de website uit de zoekmachine resultaten pagina’s indien dit was uitgerold. Gelukkig kon Arlanet met ContentKing dit probleem zeer snel ontdekken en oplossen voordat het in de buurt van de productieomgeving kwam.

Middels de functionaliteit om als team samen te werken in ContentKing heeft Arlanet zelfs haar klanten toegang gegeven tot het platform, waarin zij samen zorgdragen dat alles tip-top in orde is voor de volgende release.

ContentKing is een essentieel onderdeel geworden van de QA toolbox, wat Arlanet de mogelijkheid geeft om haar klanten stabiele en uitgebreide oplossingen te bieden die bovendien de strijd aan kunnen gaan in zoekmachines.