2Bfound is een all-round online marketing bureau: naast zoekmachine optimalisatie zijn zij ook expert in online adverteren, conversie optimalisatie en social media marketing. Met een team van 16 man en vrouw helpen zij vanuit Dordrecht MKB+ organisaties met hun online aanwezigheid.

De uitdaging

2Bfound begrijpt dat voor online succes teamwerk nodig is. Dat betekent dat de klant zelf aanpassingen aan de website moet kunnen doen, zonder daarin beperkt te worden. Tegelijkertijd heeft 2Bfound ook de taak om de kwaliteit hiervan te waarborgen en continu een oogje in het zeil te houden.

Tim Leijs

Als bureau heb je natuurlijk met meerdere klanten te maken en zonder push-berichten is het niet te doen om alle werkzaamheden aan de website, waar je vaak niet eens weet van hebt, te monitoren.

Het gebeurde meer dan eens dat een klant wijzigingen aan de website deed die een nadelig effect op de vindbaarheid hadden, en dikwijls werden die wijzigingen te laat opgepikt. Daarom ging Tim Leijs, online marketeer bij 2Bfound, op zoek naar tooling die hen kon assisteren bij het monitoren van de websites van hun klanten en hen pro-actief waarschuwt bij problemen.

De oplossing

ContentKing is een uitstekende oplossing gebleken. Zodra de klant belangrijke elementen zoals paginatitels of URLs aanpast ziet 2Bfound dat dankzij ContentKing direct en kunnen zij tijdig ingrijpen. De real-time auditing en de alerts zorgen ervoor dat ze niet langer op vervelende wijze verrast worden door de klant.

Hoewel 2Bfound primair op zoek was naar een monitoring oplossing bleek ook de auditing functionaliteit van ContentKing zeer waardevol. Zo zien de marketeers van 2Bfound nu binnen een handomdraai welke verbeteringen nog te doen zijn op de website en voeren ze met een gerust hard website migraties uit.

Tot slot is ook het samenwerken met klanten heel nuttig: 2Bfound heeft haar klanten toegang gegeven tot ContentKing en dankzij de gebruiksvriendelijkheid van de applicatie ziet de klant nu zelf wat er misgaat en hoe dit op te lossen.

De resultaten

2Bfound zet ContentKing in voor alle trajecten die zij voor klanten doen. Naast de 24/7 monitoring wordt ContentKing ook gebruikt voor analyses en rapportages, wat tot nuttige inzichten leidt.

Zo ontdekte het team van 2Bfound dat één van haar klanten nog heel veel waardevolle pagina’s online had staan waar niks mee werd gedaan. Deze hebben zij vervolgens allemaal kunnen redirecten naar pagina’s die wel van belang waren.

Tim vat de toegevoegde waarde van ContentKing heel fraai samen:

Tim Leijs

Sinds we ContentKing gebruiken is er nooit meer een klant flink gedaald op een belangrijke zoekterm omdat er cruciale informatie werd aangepast zonder dat wij er weet van hadden!

De specialisten van 2Bfound werken dagelijks met ContentKing en doen dat zelfs samen met klanten, om er met z’n allen een succes van te maken!