Structuur aanbrengen met Segmenten

 • 20 juli 2017
 • Veronika Martosova

ContentKing maakt het eenvoudig om met iedere website te werken, groot of klein. Maar alle websites hebben één ding met elkaar gemeen: niet iedere pagina is even belangrijk. Naast het essentiële onderscheid tussen indexeerbare en niet-indexeerbare pagina’s verschillen je pagina’s ook in taal, URL-structuur en vele andere factoren.

Daarom introduceren wij een compleet nieuwe manier om hiermee om te gaan: Segmenten! Met Segmenten definieer je paginagroepen, die je vervolgens kunt gebruiken om je rapportage en auditing verder op maat te maken.

Laten we eens kijken hoe dit werkt!

Een nieuw segment aanmaken

ContentKing heeft standaard twee segmenten: Indexeerbaar en Niet indexeerbaar, maar je kunt dit volledig naar je eigen hand zetten.

Het is simpel om een nieuw segment aan te maken, en dit werkt via functionaliteit waar je al mee bekend bent: het filter in het Pagina’s scherm. Even stap voor stap:

 1. Ga naar het Pagina’s scherm en filter op één of meerdere criteria.
 2. De Segment aanmaken knop verschijnt. Klik erop.
 3. Geef het segment een toepasselijke naam, kies een kleur en sla het segment op.

Dat is alles! Niet alleen zijn alle pagina’s die voldoen aan de filtercriteria nu onderdeel van dit nieuwe segment, ook alle toekomstige pagina’s die daaraan voldoen worden automatisch in dit segment geplaatst. Dus eenmalig instellen en vervolgens aan de slag!

Een nieuw segment aanmaken

Pro-tip: heb je een grote website met complexe paginagroepen? Geen probleem, je kunt eenvoudig segmenten samenstellen op basis van andere segmenten. Dit is bijvoorbeeld handig als je eerst je product-pagina’s apart in kaart hebt gebracht en deze vervolgens wil combineren met het Indexeerbaar-segment.

Werken met segmenten

We hebben gezien dat het definiëren van segmenten eenvoudig is. Maar hoe krachtig deze nieuwe feature is wordt pas duidelijk zodra je ermee gaat werken. Vier veelvoorkomende use-cases:

Inzoomen op segmenten in het Pagina’s-scherm

Nadat je een segment hebt aangemaakt kun je heel eenvoudig daarop inzoomen in het Pagina’s-scherm. Je kan zelfs segmenten combineren en geavanceerde filter acties doen zoals:

 • pagina’s in segment A en B
 • pagina’s in segment A of B
 • pagina’s in segment A of B, maar niet in C
Werken met segmenten

Wijzigingen zien binnen specifieke segmenten

Aangezien Segmenten beschikbaar zijn binnen het Pagina’s-scherm kun je deze ook gebruiken wanneer je naar de wijzigingsgeschiedenis kijkt. Benieuwd naar nieuwe, verwijderde of gewijzigde pagina’s binnen specifieke secties van jouw websites? Filter eenvoudig op de segmenten waar je geïnteresseerd in bent en je hebt binnen enkele momenten het juiste overzicht op je scherm!

Het Issues-scherm

Aangezien elk segment een andere betekenis heeft voor jouw websites is het logisch om het oplossen van problemen binnen sommige segmenten prioriteit te geven over andere segmenten. Dit is nog nooit zo eenvoudig geweest dankzij het filteren op het Issues-scherm, wat je direct naar de problemen brengt in de segmenten waar je mee aan de slag wilt.

Het Issues-scherm

Issues negeren op specifieke segmenten

Nu we het toch over issues hebben: tot dusver kon je issues negeren op individuele pagina’s op de hele website. Maar vanaf vandaag heb je daar nog meer controle over dankzij Segmenten. Geen interesse in specifieke issues op sommige secties van jouw website? Negeer de issues en ga aan de slag met de issues die wel belangrijk zijn voor je!

Standaard negeert ContentKing issues die geen impact hebben op jouw SEO prestaties op pagina’s die niet indexeerbaar zijn.

Issues negeren op specifieke segmenten

Segmenten bewerken

We hebben gekeken naar het aanmaken van nieuwe segmenten en hoe je deze kunt toepassen binnen ContentKing. Er is nog één ding waar we bij stil willen staan: het bewerken van bestaande segmenten.

Het bewerken van segmenten is net zo eenvoudig als het aanmaken van een nieuw segment:

 1. Op het Pagina’s-scherm klik je op Segmenten bewerken.
 2. Je kiest het segment dat je wil bewerken.
 3. Daan maak je de gewenste aanpassingen: naam, filter criteria of kleur.
 4. En vervolgens sla je wijzigingen op.

Yep, dat is alles!

Segmenten bewerken

Deel je feedback

Deze feature is speciaal, omdat het alle andere functionaliteit zoveel beter maakt. Wij zijn er dan ook beretrots op en daarom benieuwd naar wat jij ervan vindt. Zie jij mogelijkheden hoe we Segmenten nog beter kunnen maken? Laat het ons weten!

Veronika Martosova
Veronika Martosova

Veronika is ContentKing’s Product Manager. Ze houdt ervan om met onze klanten te praten om hun behoeften te begrijpen en vervolgens met het development team samen te werken om de juiste oplossingen voor hen te bedenken. Ze werkt graag op het snijvlak van design, ontwikkeling, marketing en business.

Probeer 14 dagen gratis

Binnen 20 seconden aan de slag

Gelieve een geldige domeinnaam (www.voorbeeld.nl) op te geven.
 • Geen credit card nodig
 • Geen installatie nodig
 • Geen verplichtingen