Ontvang alerts zodra er iets kapot gaat of verandert op je website

  • 11 december 2017
  • Veronika Martošová

Voorkomen is beter dan genezen!

Onze missie is altijd duidelijk geweest: geen SEO verrassingen meer.

Vandaag zetten we een enorme stap richting het verwezenlijken van deze missie met het lanceren van Gebeurtenissen en Alerts. Aan de slag!

Een tijdlijn van jouw website

In de app vind je een nieuw onderdeel: Gebeurtenissen. Hier vind je een tijdlijn met daarin de belangrijkste dingen die gebeurd zijn op de website. Wanneer serieuze problemen zich dus voordoen of belangrijke pagina’s veranderen, zul je dat hier terugvinden.

Events timeline

Alhoewel dit super handig is, wordt de kracht van deze feature pas echt duidelijk in jouw mailbox!

Alerts wanneer er iets stuk gaat

Meta descriptions die verdwijnen van belangrijke pagina’s, links die opeens niet meer werken of pagina’s die abrupt niet meer toegankelijk zijn. Wat het probleem ook is, je wilt het nu weten en niet pas morgen of over een week.

Alerts when things break

Naast dat we dit soort problemen tonen op de Gebeurtenissen tijdlijn, versturen we daarom ook direct een e-mail alert zodra we een probleem detecteren. Je kan nu eindelijk problemen oplossen voordat bezoekers of zoekmachines er last van kunnen hebben!

Alerts bij belangrijke veranderingen

Los van problemen die zich voordoen, zijn er andere wijzigingen die je in de gaten moet houden. Een plotselinge toename in veranderingen in paginatitels, meta descriptions of H1 headings - allemaal zaken waar je vanaf moet weten.

Alerts when things break

En natuurlijk is niet iedere verandering slecht, maar wanneer er significante veranderingen optreden binnen een website wil je daar vanaf weten zodat je zelf kunt beslissen of je er iets mee moet doen.

Geen vals alarm

Het hele punt van alerts is om jou in staat te stellen snel te kunnen reageren op desastreuze problemen. Je wilt niet over ieder detail geattendeerd worden, al helemaal niet als je met websites werkt die honderden of duizenden pagina’s tellen. Dat is namelijk waar rapporten voor zijn.

ContentKing alerts zijn slim. Ons algoritme houdt rekening met allerlei signalen om te bepalen of het versturen van een alert nodig is.

Bijvoorbeeld: Zodra een paginatitel verdwijnt van een van je belangrijkste pagina’s wil je daarvan een alert ontvangen, maar als hetzelfde gebeurt op een pagina die diep in de website weggestopt zit, wil je daar geen e-mail over ontvangen. Tegelijkertijd wil je het weer wél weten zodra paginatitels van een hele reeks pagina’s diep in de website verdwijnen.

Met dit soort dingen houdt ContentKing dus rekening en onze algoritmes worden alsmaar slimmer. Jij kunt daarbij helpen! Zodra je een alert ontvangt kun je ons met jouw feedback voorzien. Klik op de rode button in the e-mail en geef jouw feedback met de duimpjes:

feedback in the app

Jij hebt de controle

Dankzij ons slimme algoritme versturen we alleen een alert als deze echt belangrijk is. Het resultaat? Geen overbodige e-mails in je inbox. Natuurlijk zijn er altijd situaties waarin je alerts helemaal uit wilt schakelen. Websites in testomgevingen zijn hier een goed voorbeeld van.

Daarom kun je zelf per website alerts instellen:

Configuration of alerts

Alerts staan standaard aan, maar als jij je niet druk maakt over wijzigingen en alleen waarschuwingen van issues wilt ontvangen, heb je dit zo ingesteld. Wil je helemaal geen alerts ontvangen? Ook zo geregeld.

Het mooie hieraan is dat dit een individuele instelling is: je kunt je uitschrijven voor alerts voor een bepaalde website, zonder dat dit effect heeft op de instellingen van je collega’s. Dat is pas teamwork!

Begin vandaag nog met Alerts

Als je al een ContentKing account hebt, ben je er helemaal klaar voor! Zodra er iets serieus gebeurt zul je een e-mail alert in je inbox ontvangen. Eindelijk rustig slapen :).

Als je nog geen ContentKing account hebt, is dit hét moment om er een aan te maken. Zorg dat je de volgende SEO ramp voorkomt, start jouw gratis proefperiode en neem de controle!

Veronika Martošová
Veronika Martošová

Veronika is ContentKing’s Product Manager. Ze houdt ervan om met onze klanten te praten om hun behoeften te begrijpen en vervolgens met het development team samen te werken om de juiste oplossingen voor hen te bedenken. Ze werkt graag op het snijvlak van design, ontwikkeling, marketing en business.

Probeer 14 dagen gratis

Binnen 20 seconden aan de slag

Gelieve een geldige domeinnaam (www.voorbeeld.nl) op te geven.
  • Geen credit card nodig
  • Geen installatie nodig
  • Geen verplichtingen