Belangrijke veranderingen in onze Relevantie metric

  • 28 november 2018
  • Veronika Martosova

ContentKing gebruikt een krachtige metric genaamd Relevantie om je snel te laten zien hoe belangrijk individuele pagina’s zijn. Het is een score die wordt uitgedrukt op een schaal van 1 tot 10, en het algoritme erachter gebruikt een groot aantal factoren om dit uit te rekenen. Vandaag introduceren we drie veranderingen die het nog makkelijker maken om Relevantie te begrijpen en te gebruiken.

Relevantie heet vanaf nu Belangrijkheid

Een aantal mensen hebben ons laten weten dat de term Relevantie verwarrend was, aangezien het erg op keyword relevantie lijkt. Om dit te verhelpen hebben we de naam van deze metric verandert in Belangrijkheid, hetgeen veel beter de eigenlijke bedoeling van deze metric verwoordt.

Impact op website conditie is verbeterd

We hebben ook de impact van de Belangrijkheid metric op website conditie aangepast. Nu hebben jouw belangrijkere pagina’s een grotere impact op de algehele conditie dan de minder belangrijke pagina’s.

Houdt nu rekening met Google Analytics en Search Console

Vanaf vandaag zal de Belangrijkheid metric ook Google Analytics en Google Search Console data bevatten. Wanneer je deze integraties gekoppeld hebt aan jouw website, geven deze twee bronnen een schat aan informatie over de populariteit van jouw pagina’s.

Wat dit voor jou betekent

Je zult waarschijnlijk een aantal verschuivingen in de Belangrijkheid score van jouw pagina’s zien, en in andere afgeleide metrics zoals Pagina Conditie en Website Conditie. Geen zorgen: dit gebeurt maar één keer en het betekent niet dat er iets verandert op jouw website.

Als je Google Analytics of Google Search Console nog niet gekoppeld hebt, raden we het je aan dit zo snel mogelijk te doen, aangezien de extra informatie die zij verschaffen Belangrijkheid nog waardevoller maken voor besluitvorming.

Veronika Martosova
Veronika Martosova

Veronika is ContentKing’s Product Manager. Ze houdt ervan om met onze klanten te praten om hun behoeften te begrijpen en vervolgens met het development team samen te werken om de juiste oplossingen voor hen te bedenken. Ze werkt graag op het snijvlak van design, ontwikkeling, marketing en business.

Probeer 14 dagen gratis

Binnen 20 seconden aan de slag

Gelieve een geldige domeinnaam (www.voorbeeld.nl) op te geven.
  • Geen credit card nodig
  • Geen installatie nodig
  • Geen verplichtingen