10 kleine grote verbeteringen

  • 8 mei 2018
  • Veronika Martošová

Wij zijn continu bezig met het verder ontwikkelen en verbeteren van ContentKing en houden je daarvan op de hoogte middels e-mails zoals deze. Vandaag kondigen we niet één enkele grote feature aan, maar tien kleine – maar zeer nuttige – verbeteringen. Laten we een kijkje nemen!

1. Bekijk de URL depth van jouw pagina’s

Vanaf nu kun je de diepte van een pagina in jouw website vinden in het Pagina’s scherm, waar je eenvoudig kunt filteren en segmenteren op basis van de diepte van de URL in de structuur. Daarnaast kun je ook heel snel een overzicht krijgen van de hiërarchische distributie van je website in de visuele Grafiek-weergave:

ContentKing - URL depth

Je kunt de URL Diepte kolom activeren in jouw Kolom Groep:

ContentKing - Column settings

2. Zoeken en segmenteren op Hreflang

Een andere nieuwe kolom die je vanaf nu in het Pagina’s scherm vindt is Hreflang! Hiermee kun je eenvoudig ontdekken op welke taal en regio de pagina zich richt. Handig om bijvoorbeeld een segment aan te maken voor iedere taal op jouw website. In samenwerking met de shortcode voor segmenten (zie hieronder) maak je het nog eenvoudiger om door je content te zoeken!

ContentKing - Hreflang

3. Voeg shortcodes toe aan jouw Segmenten

Wij krijgen vaak complimenten op de krachtige Segmenten functionaliteit. Het definiëren van een segment is zeer eenvoudig, en daarna doorzoek je razendsnel je rapportages en issues op basis van een specifiek segment. Vanaf nu is het nog eenvoudiger om je oriënteren, want naast het instellen van een naam en kleur kun je nu ook een shortcode opgeven voor elk segment:

ContentKing - Shortcodes

4. Aanpasbare kolombreedte

Ik bespaar je de technische details, maar het aanpasbaar maken van de breedte van kolommen in een web applicatie is lastiger dan je zou verwachten. Daarom is deze veelgevraagde functie zo lang op de wensenlijst blijven staan. Maar, het is eindelijk zover! Sleep om de breedte van de kolommen aan te passen:

ContentKing - Resizable Columns

5. Toon de volledige URL in het Pagina’s scherm

Nu we toch aanpasbare kolombreedtes hebben, hebben wij direct een andere veelgevraagde feature ontwikkeld: het tonen van de volledige URL in het Pagina’s scherm! Hoewel het altijd al mogelijk was om het domein en protocol te zien in de specifieke kolommen, kun je dit nu ook in een enkel overzicht vinden:

ContentKing - Full URL

6. Geavanceerd filteren middels Regular Expressions

Dit is er eentje voor de power users: vanaf nu kun je middels regular expressions filteren op specifieke patronen. Op zoek naar pagina’s waarvan de paginatitel een nummer bevat? Filter op pattern:.*[0-9].*. Wil je alle URLs zien die zowel foo als bar bevat? Gebruik pattern:.*foo.*|.*bar.*.

ContentKing - Regular Expressions

7. Wijzig de User Agent

Er zijn situaties denkbaar waarin je wilt dat ContentKing zich op een andere wijze identificeert. Bijvoorbeeld als je gebruik maakt van een oplossing als Prerender.io om een statische versie van je website te tonen aan zoekmachines. Goed nieuws, vanaf nu kun je dat doen middels de website instellingen:

ContentKing - User Agent string

Indien je een volledig eigen User Agent string wilt instellen moet je even contact met ons opnemen, dan activeren wij dit voor jouw account.

8. Monitoring snelheid instellen

Er zijn momenten dat een andere monitoring snelheid handig is. Bezig met een grote migratie? Dan kun je ContentKing tijdelijk sneller laten monitoren om ervoor te zorgen dat alles zo snel mogelijk wordt opgepikt. Verwacht je kortstondig een enorme piek in het verkeer naar jouw website? Zet dan ContentKing tijdelijk wat langzamer. Het aanpassen van de monitoring snelheid is eenvoudig:

ContentKing - Monitoring speed


Om ContentKing sneller dan 100% te laten monitoren moet je het beheer van de website bevestigen door te koppelen met Google Search Console.

9. Maak gebruik van piek- en daluren

Voortbordurend op het voorgaande punt: je kunt in ContentKing nu zelfs verschillende snelheden voor piek- en daluren instellen. Heel handig als je ContentKing overdag wat langzamer wilt laten monitoren, en sneller gedurende de nacht wanneer je website minder bezoekers heeft.

ContentKing - Peak / peak off monitoring speed

10. Zoeken in de navigatiebalk

Veel van onze klanten hebben aardig wat websites in hun account (sommigen zelfs bijna 100 websites!), dus dan is het handig als je kunt schakelen tussen websites. Daarom hebben wij een zoekfunctie toegevoegd die vanzelf zichtbaar wordt als je zeven of meer websites in je account hebt:

Search in Websites Switcher
Veronika Martošová
Veronika Martošová

Veronika is ContentKing’s Product Manager. Ze houdt ervan om met onze klanten te praten om hun behoeften te begrijpen en vervolgens met het development team samen te werken om de juiste oplossingen voor hen te bedenken. Ze werkt graag op het snijvlak van design, ontwikkeling, marketing en business.

Probeer 14 dagen gratis

Binnen 20 seconden aan de slag

Gelieve een geldige domeinnaam (www.voorbeeld.nl) op te geven.
  • Geen credit card nodig
  • Geen installatie nodig
  • Geen verplichtingen