SEO voor afbeeldingen: de ultieme handleiding

Last updated: 9 september 2020
SEO Fundamentals
SEO voor afbeeldingen in het kort

Het vergroten van de vindbaarheid van jouw afbeeldingen kan een enorm verschil maken voor jouw bedrijf.

Om hierin succesvol te zijn, let op het volgende:

 • De vindbaarheid, crawlbaarheid, en indexeerbaarheid van jouw afbeeldingen
 • De autoriteit van de pagina’s waarop jouw afbeeldingen zich bevinden
 • Het onderwerp van deze pagina’s
 • Bijschriften van Afbeeldingen
 • Attributen van afbeeldingen (bestandsnaam, formaat, grootte, en alt en title attributen)
 • Hoe snel jouw afbeeldingen laden
 • De context van de afbeelding die je via Schema-opmaak hebt opgegeven

Wat is SEO voor afbeeldingen?

SEO voor afbeeldingen omvat alle activiteiten die zorgen dat afbeeldingen hoog in de organische zoekresultaten komen.

Net als bij pagina’s, proberen zoekmachines afbeeldingen te begrijpen. Om ervoor te zorgen dat jouw afbeeldingen hoog scoren, moet je doen wat je kunt om hen te helpen met het “begrijpen” deel. In dit artikel leggen we uit hoe je dit doet.

Waarom is SEO voor afbeeldingen belangrijk voor jou?

Er zijn twee redenen om met SEO voor afbeeldingen aan de slag te gaan:

 1. Afbeeldingen kunnen een enorme aanjager zijn van kwalitatief organisch verkeer. Vooral nu Google de optie “Afbeelding bekijken” heeft verwijderd, zullen gebruikers waarschijnlijk eerder naar jouw pagina gaan.
 2. Wanneer je aan SEO voor afbeeldingen doet, optimaliseer je automatisch voor screenreaders, waardoor visueel gehandicapten jouw website beter kunnen gebruiken en ook beter begrijpen.

Nu vraag je jezelf misschien af: “Zal SEO voor afbeeldingen ook een enorme traffic driver voor mij zijn?”

Of dat het geval is, hangt af van jouw bedrijf. Voor ons is verkeer dat via afbeeldingen binnenkomt maar een fractie van ons totale verkeer. Meestal zoeken mensen die hun SEO-vragen willen oplossen niet naar afbeeldingen. Zoekmachines weten dit, dus geven ze meestal gewone pagina’s terug in de zoekresultaten.

Hanteer als vuistregel: als afbeeldingen vaak getoond worden in de zoekresultaten voor zoekopdrachten waar je vindbaar voor wilt zijn, dan is SEO voor afbeeldingen belangrijk voor jou. Dus als je een webshop, een nieuwssite voor celebrities of bijvoorbeeld een website met stockfoto’s hebt, is SEO voor afbeeldingen enorm belangrijk.

Diantha van Surksum

Het optimaliseren van de vindbaarheid van afbeeldingen kan flink CTR verhogend werken, vooral op mobiel. Naast dat het jouw snippet visueel aantrekkelijker maakt dan die van de concurrent, werkt het vaak schermvullend.

Wanneer je product afbeeldingen toevoegt, pas dan Schema markup voor producten toe. Google zal de afbeelding niet alleen toevoegen aan de product snippet, maar maakt de product eigenschappen ook zichtbaar in images search.

Bas van Bockel

Voor generieke zoektermen in een branche zoals fashion of lifestyle is het zinvol de hoofdcategorie afbeelding te optimaliseren. Zorg ervoor dat deze uniek zijn, en een duidelijk sfeerbeeld geven van de categorie. Denk bijvoorbeeld aan afbeeldingen met verschillende zomerjurkjes of schooltassen.

Bezoekers komen vanuit image search vaak direct op een categorie pagina terecht en zien meteen het volledige productaanbod, in tegenstelling tot wanneer ze landen op een product detail pagina. Dit zorgt tevens voor stabiele rankings op generieke keywords in image search langere termijn, product detail pagina’s verdwijnen namelijk vaak na één seizoen.

Wat beïnvloedt de ranking van jouw afbeeldingen?

Er is een hele lijst factoren die van invloed zijn op de ranking van jouw afbeeldingen:

 • Vindbaar, crawlbaar, en indexeerbaar
 • De autoriteit van de pagina waarop ze zich bevinden
 • Het onderwerp van de pagina
 • Bijschriften van afbeeldingen
 • Image attributen (bestandsnaam, formaat, grootte, en alt en title)
 • Hoe snel jouw afbeeldingen laden
 • De context van de afbeelding die je via Schema-opmaak hebt opgegeven

Hieronder leggen we dit in detail uit.

Vindbaar, crawlbaar, en indexeerbaar

Je denkt misschien dat we dit niet eens hoeven te noemen, maar het gaat vaak genoeg fout. Zorg ervoor dat zoekmachines jouw afbeeldingen eenvoudig kunnen vinden, crawlen en indexeren.

Vindbaar: help zoekmachines jouw afbeeldingen te ontdekken met XML-sitemaps voor afbeeldingen

Wanneer je afbeeldingen in jouw XML-sitemaps opneemt, maak je het eenvoudig voor zoekmachines om ze te vinden en prioriteit te geven in het crawl- en indexeringsproces.

Je kunt speciale XML-sitemaps voor afbeeldingen maken of jouw afbeeldingen opnemen in jouw bestaande XML-sitemaps. Beide methoden zijn prima, maar we raden aan speciale XML-sitemaps voor afbeeldingen te maken als jouw site duizenden afbeeldingen bevat. Simpwelweg omdat afzonderlijke XML-sitemaps je een beter overzicht geven wanneer je analyseert welke afbeeldingen worden geïndexeerd en welke niet.

Enkele richtlijnen voor XML-sitemaps van afbeeldingen:

 • Elke <url> tag kan maximaal 1.000 image:image tags bevatten. Met andere woorden, je kunt 1.000 afbeeldingen per pagina definiëren
 • Om een bijschrift van een afbeelding te definiëren, gebruik image:caption
 • Om een geografische locatie te definiëren, gebruik, gebruik image:geo_location
 • Om een titel van een afbeelding te definiëren, gebruik image:title
 • Om een licentie van een afbeelding te definiëren, gebruik image:license

Meer informatie:

Zorg ervoor dat jouw afbeeldingen crawlbaar en indexeerbaar zijn

Wat niet kan worden gecrawld, kan niet worden geïndexeerd. Zorg er dus voor dat een onjuist ingesteld robots.txt-bestand de toegang van zoekmachines tot jouw afbeeldingen niet blokkeert. Voorkom dat Googlebot-Image en Googlebot geen toegang krijgen tot jouw afbeeldingen in jouw robots.txt!

Als je wilt dat jouw afbeeldingen worden geïndexeerd door zoekmachines, moet je ervoor zorgen dat ze geen X-Robots-Tag HTTP Header noindex-directive hebben en niet gecanonicaliseerd kunnen worden met behulp van de HTTP-header.

Als je de robot-noindex-directive gebruikt op een pagina die de afbeeldingen bevat, worden de afbeeldingen ook niet geïndexeerd (tenzij ze ook op andere pagina’s staan die indexeerbaar zijn).

Zorg er ook voor dat jouw pagina’s niet denoimageindex-robots directive bevatten, die specifiek communiceert met zoekmachines dat je niet wilt dat zij de afbeeldingen op jouw pagina indexeren.

John Mueller is zo vriendelijk geweest om onze gedachten over robots noindex en de impact ervan op afbeeldingen te bevestigen:

John Mueller beantwoordt vraag van Steven van Vessum over het effect van de robots noindex directive op de indexeerbaarheid van afbeeldingen

Meer informatie:

De autoriteit van de pagina waarop ze zich bevinden

In het vorige gedeelte hebben we vermeld dat zoekmachines de pagina’s rangschikken waarop de afbeeldingen staan. Laten we een voorbeeld nemen om dit te illustreren. Als je zoekt naar Denzel Washington in Google afbeeldingen zoeken, is dit wat je zult zien:

zoekresultaten Google afbeeldingen voor Denzel Washington

De top drie resultaten zijn:

 1. imdb.com
 2. wikipedia.org
 3. variety.com

Wat hebben ze allemaal gemeen? Ze hebben veel autoriteit. Een afbeelding profiteert enorm van de autoriteit van de pagina waarop deze wordt weergegeven. Houd hier rekening mee bij het optimaliseren van jouw afbeeldingen, en bij het kiezen van de pagina’s waarop je jouw afbeeldingen wilt plaatsen.

Pro-tip: Vraag mensen die jouw afbeeldingen hebben gebruikt om je duidelijk te crediteren met een link naar de pagina waarop elke afbeelding staat. Vooral in “saaie” niches, waar het moeilijk is om links aan te leggen, is dit een geweldige tactiek. Lees hier meer over deze linkbuilding-methode.

In het geval dat mensen je niet naar behoren crediteren, zorg er dan voor dat je jouw afbeeldingen van een watermerk voorziet, zodat je in ieder geval nog wat brand exposure hebt.

Het onderwerp van de pagina

Het onderwerp van de pagina waarop jouw afbeeldingen staan, heeft een grote invloed op hun ranglijst. In het geval van Wikipedia (het tweede resultaat) voor onze “Denzel Washington” -query, helpt het echt dat ze een pagina van 4.000 woorden over hem hebben, omdat dit veel relevantie toevoegt aan de afbeeldingen op die pagina voor die query.

Het onderwerp van de pagina beïnvloed de relevantie van afbeeldingen op een pagina

Let op: WordPress creëert een speciale “image attachment” pagina voor elke afbeelding die u uploadt. Dit voegt geen waarde toe vanuit een SEO-oogpunt, dus we raden aan het uit te schakelen. Het kost veel crawl-budget en zorgt voor near-duplicate content.

Bijschriften van afbeeldingen

Tekst die zich dicht bij afbeeldingen bevindt, draagt bij aan de relevantie ervan vanuit het oogpunt van een zoekmachine, en het helpt gebruikers de afbeeldingen beter te begrijpen.

Hier is een voorbeeld van een bijschrift uit ons redirects-artikel:

Voorbeeld van een bijschrift onder een afbeelding

Attributen van afbeeldingen optimaliseren voor SEO

Hier is een voorbeeld HTML snippet voor een afbeelding:

<img src="https://example.com/images/denzel-washington-graduating-high-school.jpeg" alt="Denzel Washington graduating high school" title="Denzel Washington graduating high school" />

Een afbeeldingstag heeft een bestandsnaam, een indeling, een locatie waar de afbeelding kan worden gevonden en kenmerken die context bieden. Dit is een andere plaats waar zoekmachines aanwijzingen zoeken voor de zoekopdrachten waarvoor uw afbeeldingen relevant zijn. Maar let op: je dit kunt overdrijven. Vul geen bestandsnamen van afbeeldingen in vul niet alt and title attributen met trefwoorden.

Hier is een overzicht van de eigenschappen van een afbeelding:

 • Bestandsnaam van de afbeelding
 • Beeldformaat
 • URL-pad van de afbeelding
 • srcset attribuut van de afbeelding voor responsieve afbeeldingen
 • alt attribuut van de afbeelding
 • title attribuut van de afbeelding

Bestandsnaam van de afbeelding: hoe noem je afbeeldingen voor SEO?

Zorg ervoor dat de bestandsnaam beschrijvend is en dat deze bij relevante queries past.

 • Goed: denzel-washington-graduating-high-school
 • Fout: photo

Beeldformaten

Door het juiste formaat voor de afbeelding te kiezen, blijven de laadtijden van afbeeldingen kort en de beeldkwaliteit goed.

 • Goed: .jpeg voor een foto
 • Fout: .gif voor een screenshot dat details moet tonen

Dit zijn de meest populaire beeldformaten en waarvoor ze het beste kunnen worden gebruikt.

Beeldformaat Beste gebruikt voor
JPEG (JPG) Foto’s
PNG Logo’s (omdat het een transparante achtergrond ondersteunt) en afbeeldingen die je scherp wilt houden, zoals screenshots.
GIF Animaties
SVG Om afbeeldingen te maken die kunnen schalen zonder ooit kwaliteit te verliezen (vectorafbeeldingen). Kaarten, pictogrammen en logo’s zijn veelvoorkomende voorbeelden.
WebP WebP is ontwikkeld door Google en is een alternatief voor JPG en PNG dat beter kan worden gecomprimeerd. Tot nu toe wordt het niet ondersteund in Safari (en het wordt helemaal niet ondersteund in Internet Explorer). Wij geloven dat WebP veel potentieel heeft en we zien het als de toekomst van beeldformaten. Gebruik Webpurr of Squoosh om afbeeldingen naar het WebP-formaat te converteren.

Meer informatie:

 • Bezoek de Can I Use website om te zien welke browsers welke beeldformaten ondersteunen (en nog veel meer).

URL-pad van de afbeelding

Je wilt dat jouw afbeeldingen een kort en logisch URL-pad hebben. Vermijd het gebruik van een chronologische mappenstructuur zoals die bijvoorbeeld wordt gebruikt door WordPress. Jouw afbeeldingen zijn waarschijnlijk tijdloos, dus zorg ervoor dat mensen niet denken dat ze verouderd zijn.

 • Goed: /images/denzel-washington-graduating-high-school.jpeg
 • Fout: /wp-content/uploads/2016/09/images/denzel-washington-graduating-high-school.jpeg

Srcset attribuut voor responsieve afbeeldingen

Gezien Google’s “mobile-first” focus, de rol van de paginasnelheid als een ranking factor, en het feit dat Google voornamelijk crawlt met een mobiele user-agent, is het essentieel om de juiste beeldformaten aan de juiste gebruikers te leveren.

Gelukkig kun je definiëren welke versies van een afbeelding voor verschillende apparaten en viewports worden gebruikt. Als je bijvoorbeeld op jouw telefoon naar een website surft, heb je geen afbeelding met een breedte van 1024 px nodig. Je kunt het doen met een versie die slechts 400 px breed is, waardoor je veel bandbreedte bespaart.

Je kunt definiëren welke afbeelding moet worden gebruikt voor welke viewport-breedte met het srcset attribuut. Hier is een voorbeeld:

<img src="/images/denzel-washington-graduating-high-school.jpeg" srcset="/images/denzel-washington-graduating-high-school-400.jpg 375w, /images/denzel-washington-graduating-high-school-800.jpg 768w" alt="Denzel Washington graduating high school" title="Denzel Washington graduating high school" />

In dit voorbeeld geven we de afbeelding een breedte van 400 pixels voor schermen met een viewport van 375 pixels breed en lager, de afbeelding een breedte van 800 px voor schermen met een viewport-breedte groter dan 375 px en maximaal 768 px, en de standaardfoto voor elk apparaat met een viewport-breedte van meer dan 768 px.

Als je wilt dat jouw afbeeldingen extra scherp zijn op retina-schermen, kun je afbeeldingen weergeven met de dubbele pixeldichtheid van een normale afbeelding. Als je normale afbeelding afmetingen heeft van 600 x 300 en wordtdenzel-washington-graduating-high-school.jpeg genoemd, dan moet je retina-afbeelding afmetingen van 1200 x 600 hebben en denzel-washington-graduating-high-school@2x.jpeg worden genoemd.

Alt attribuut van een afbeelding

Hetalt-attribuut, ook - ten onrechte - de alt-tag of alternatieve tag genoemd, geeft context aan zoekmachines. Het is een belangrijk attribuut om in te vullen vanuit een SEO-oogpunt, maar ook vanuit het oogpunt van de gebruiker. Wanneer een afbeelding niet kan worden geladen, wordt het alt-attribuut tekst weergegeven als een alternatief, zodat gebruikers een idee krijgen van de inhoud van de afbeelding. Dit wordt ook gebruikt door schermlezers om te beschrijven wat er in de afbeelding staat.

Controleer of de alt attributen van jouw afbeeldingen zijn ingesteld

Voer een snelle controle uit om er zeker van te zijn dat de alt attributen van jouw afbeeldingen ingevuld en beschrijvend zijn.

Gelieve een geldige domeinnaam (www.voorbeeld.nl) op te geven.

Title attribuut van een afbeelding

Hettitle attribuut geeft zoekmachines context over de afbeelding, plus wanneer een gebruiker met de muis over een afbeelding zweeft, wordt het title attribuut van die afbeelding weergegeven. Als je hier een call-to-action invoegt, kun je jouw conversieratio verhogen. John Mueller van Google heeft gezegd dat, vanuit een SEO-standpunt, hettitle attribuut van een afbeelding minder belangrijk is dan hetalt-attribuut, maar dat het nog steeds kan worden gebruikt als het relevante inhoud bevat. Zijn exacte woorden:

John Mueller zegt dat title attribuut van een afbeelding ook waardevol is voor SEO

Snelladende pagina’s

Pagina snelheid is een van de ranking factoren voor zoekmachines. Dat maakt het belangrijk dat afbeeldingen ook snel worden geladen. Niet alleen omdat paginasnelheid een ranking factor is, maar ook omdat afbeeldingen hetzelfde crawl budget gebruiken als jouw pagina’s en andere items.

Controleer het volgende om ervoor te zorgen dat jouw afbeeldingen snel worden geladen:

Afbeeldingen comprimeren

Comprimeer jouw afbeeldingen om hun bestandsgrootte te verkleinen. Er zijn verschillende opties voor het comprimeren van afbeeldingen:

 • Lossy: de bestandsgrootte neemt aanzienlijk af, maar de afbeeldingen verliezen kwaliteit. Deze optie zorgt voor de snelst ladende afbeeldingen.
 • Lossless: de bestandsgrootte is een beetje verkleind en de afbeeldingen verliezen geen kwaliteit. Deze optie helpt je niet zoveel om afbeeldingen snel te laden.
 • Glossy: dit is de gulden middenweg tussen “lossy” en “lossless”, waarbij de bestandsgrootte en het kwaliteitsverlies in balans zijn.

Tools om je te helpen bij het comprimeren van afbeeldingen
Hieronder vind je voorbeelden van tools die je kunt gebruiken om afbeeldingen te comprimeren:

Online apps:

Tools die integreren met WordPress:

Tool die integreert met Magento: TinyPNG

Desktop app: ImageOptim

Meer informatie:

Evelien Hendriks

Vaak worden afbeeldingen aan een website toegevoegd zonder hier verder aandacht aan te besteden. Men legt dan alleen de focus op tekstuele content op basis van zoekwoorden, interne links en de juiste meta data. Zonde!

Afbeeldingen kunnen namelijk ook meer verkeer naar jouw website genereren en zo erg belangrijk zijn voor jouw business. Snelheid is één van de belangrijkste SEO-factoren. Daarom is het altijd aan te raden om de afbeeldingen eerst te comprimeren voordat je deze aan je website toevoegt. Zorg ook dat je tijdens het toevoegen van een afbeelding direct de alt-tag en title tag meegeeft. Dit bespaart later een hoop werk.

Best practices voor pagina snelheid die ook van toepassing zijn op afbeeldingen

In deze sectie bespreken we best practices voor het optimaliseren van paginasnelheden die verder gaan dan afbeeldingen, en toch zijn de moeite waard om op te merken vanwege hun impact vanuit een SEO- en gebruikers-standpunt.

Gebruik een CDN voor jouw afbeeldingen

Het gebruik van een CDN zoals Cloudflare voor jouw content, inclusief afbeeldingen, heeft veel voordelen. Omdat een CDN gebruikers in staat stelt om jouw content op te vragen bij de server die zich het dichtst bij hen bevindt, vermindert dit de laadtijden aanzienlijk.

Gebruik browser caching

Gebruik browsercaching om ervoor te zorgen dat afbeeldingen die op meerdere pagina’s worden gebruikt in de cache worden opgeslagen. Voorbeelden zijn afbeeldingen die zijdelings worden gebruikt, zoals bijvoorbeeld logo’s in de koptekst, zijbalk en voettekst.

Gebruik lazy loading voor afbeeldingen

Het gebruik van lazy loading voor afbeeldingen versnelt het laden niet, maar het is belangrijk vanuit het oogpunt van optimalisatie van de paginasnelheid en aangezien we het hebben over afbeeldingen, is het logisch dit hier ook te vermelden.

Stel het laden van jouw afbeeldingen uit totdat ze nodig zijn en tot nadat alle elementen die essentieel zijn voor het renderen van de pagina zijn geladen. Het is voor gebruikers belangrijker dat pagina’s snel bruikbaar zijn dan dat ze er perfect uitzien. Waarom laad je afbeeldingen onmiddellijk in, terwijl ze pas helemaal onderaan een pagina staan? Gebruikers beginnen immers bovenaan met lezen.

Belangrijke kanttekeningen aangaande lazy loading

Het is niet aan te raden om lazy loading te gebruiken voor afbeeldingen die essentieel zijn voor de de pagina. Zoekmachines zullen die niet direct kunnen crawlen en indexeren omdat ze hiervoor de pagina moeten renderen. Daarom raden we aan om alle essentiele afbeeldingen direct in de HTML op te nemen, en niet-essentiele afbeeldingen in te laden middels lazy loading.

Er is een boel ontwikkelingen gaande lazy loading. Zo heeft Google op 6 Augustus 2019 aangekondigd dat ze native support voor lazy loading toevoegen vanaf Chrome 76. het wachten is nog op andere grote browsers om hier ook support voor te gaan bieden, dus houdt een oogje op deze Can I Use pagina.

In de basis klinkt dit erg goed, dit betekent namelijk dat het op termijn — als er voldoende support is van andere browsers — niet meer nodig zal zijn om lazy loading te implementeremn middels JavaScript. Hierdoor zullen pagina’s sneller laden, en zal het hele crawl- en indexeringsproces van zoekmachines ook worden versneld.

Jan-Willem Bobbink

Dankzij steeds meer dynamische platformen, waarvan een deel via JavaScript frameworks of lazy loading opgebouwd met JavaScript, zie ik steeds meer problemen ontstaan met het indexeren van afbeeldingen voor Google.

Doordat Google pas in de tweede ronde van het crawlen en renderen Javascript uitvoert kan het zijn dat initieel de afbeeldingen überhaupt niet geïndexeerd worden. Zorg dus dat je belangrijkste afbeeldingen voor zoekmachines ingeladen worden zonder afhankelijkheid van JavaScript. Zeker voor de Google Discover Feed of thumbnails (soms in de vorm van carousels) blijkt dat Google de afbeeldingen direct wil kunnen zien. Gebruik hiervoor dus standaard HTML opbouw. Gebruik je lazy loading scripts? Ga dan voor een oplossing waarbij je de eerste 5 of 10 afbeeldingen wel direct inlaad en de overige afbeeldingen pas op basis van een script inschiet. Daarmee kan Google initieel voldoende afbeeldingen binnenhalen om te indexeren en te gebruiken in hun (mobiele) zoekresultaten.

Gebruik Schema om zoekmachines te helpen de context van een afbeelding te begrijpen

Gebruik Schema.org mark up voor iedere afbeelding die representatief is voor jouw content met Schema.org. Dit helpt zoekmachines de context te begrijpen, en het maakt het ook waarschijnlijker dat je featured snippets met die afbeelding krijgt. Als je de afbeelding daar hebt, valt het featured snippet meer op en krijg je ook meer klikken.

Hier is een voorbeeld van een code snippet die refereert aan een afbeelding:

<script type="application/ld+json">
{
  "@context": "https://schema.org",
  "@type": "Article",
  "mainEntityOfPage": {
    "@type": "WebPage",
    "@id": "https://www.contentkingapp.com/academy/image-seo/"
  },
  "headline": "Image SEO: the Ultimate Guide",
  "image": {
    "@type": "ImageObject",
    "@id": "https://www.contentkingapp.com/academy/image-seo/#primaryimage",
    "url": "https://www.contentkingapp.com/wp-content/uploads/2019/05/contentking-image-seo-og-en@2x.png",
    "width": 1200,
    "height": 600,
    "caption": "Image SEO guide"
  },
  "datePublished": "2019-05-17T08:00:00+08:00",
  "dateModified": "2019-05-17T09:20:00+08:00",
  "author": {
    "@type": "Person",
    "name": "Steven van Vessum"
  },
  "publisher": {
    "@type": "Organization",
    "name": "ContentKing",
    "logo": {
     "@type": "ImageObject",
     "url": "https://www.contentkingapp.com/wp-content/uploads/2019/05/contentking-logo@3x.png"
    }
  },
  "description": "A useful guide on increasing your images' rankings"
}
</script>

Een paar tips:

 • Zorg ervoor dat de afbeeldingen waarnaar wordt verwezen in jouw Schema.org-markup kunnen worden gecrawld en geïndexeerd, zoals beschreven in de sectie “Vindbaarheid, crawlability en indexeerbaarheid”.
 • De afbeeldingen moeten relevant zijn voor een pagina.
 • De afbeeldingen moeten een .jpg, .png, of. gif zijn.
 • Geef de afbeeldingen een hoge resolutie, met de volgende beeldverhoudingen: 16x9, 4x3 en 1x1.

Meer informatie:

BONUS: definieer Open Graph en Twitter Cards afbeeldingen

Het definiëren van jouw Open Graph- en Twitter Card-afbeeldingen spreekt voor zich als je iets om verkeer van sociale media geeft. Dat alleen al is een goede reden om ze altijd te definiëren.

Hoewel het jouw ranking niet rechtstreeks zal beïnvloeden, zijn wij van mening dat het definiëren van jouw Open Graph- en Twitter Card-afbeeldingen context toevoegt aan jouw pagina’s en afbeeldingen voor zoekmachines.

Meer informatie:

Tools waarmee je het optimalisatie-potentieel van afbeeldingen kunt analyseren

Er zijn verschillende tools om je te helpen het potentieel te analyseren als het gaat om beeldoptimalisatie. Ze analyseren de afbeeldingen die je momenteel gebruikt en meten het optimalisatie-potentieel. In de meeste gevallen kun je de laadtijd aanzienlijk verminderen - met enkele seconden.

Lijst met tools:

ContentKing Academy Content Team
Steven van Vessum
Steven van Vessum

Steven is onze Chief Customer Officer. Hij zorgt ervoor dat onze klanten tevreden zijn én blijven. Daarnaast is hij gek op alles wat met SEO en content marketing te maken heeft!

Vojtech Zach
Vojtech Zach

Vojtěch is ContentKing’s Customer Support & Localization Manager. Hij is degene die met veel plezier jouw vragen zal beantwoorden wanneer je contact met ons opneemt. Hij heeft gestudeerd voor vertaler, dus naast het blij maken van onze gebruikers, gaat hij ook graag onze lokalisatie uitdagingen aan.

Ondrej Koraba
Ondrej Koraba

Ondřej is ContentKing’s Content Marketing Specialist. Hij is het liefst iedere dag bezig met Content Marketing, en zorgt ervoor dat onze content up-to-date en scherp blijft.

Probeer 14 dagen gratis

Binnen 20 seconden aan de slag

Gelieve een geldige domeinnaam (www.voorbeeld.nl) op te geven.
 • Geen credit card nodig
 • Geen installatie nodig
 • Geen verplichtingen